Osrednje dogajanje 16. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo na sporedu v Murski Soboti, kjer bodo domači pričakali vodilno ekipo lige, v goste prihaja Olimpija.


Ljubljančani so še edina ekipa, ki je Mura od povratka med najboljše še ni uspela premagati. Na prvem srečanju v Stožicah je bilo 1:1, na krilih Šušnjare je povedla Mura, točko pa je po grobi napaki obrambe Mure Olimpiji priboril Tomić. Lani so Ljubljančani slavili dvakrat, moštvi pa sta dvakrat še remizirali.

Mura je v zadnjem tednu odigrala dve infarktni končnici. Najprej so v Velenju preobrnili izid in v zadnjem delu srečanja iztržili zmago, še bolj napeto pa je bilo v četrtfinalu pokala, kjer so na Fazaneriji odločale enajstmetrovke – končalo se je z napredovanjem Mure proti Domžalam. Varovanci Anteja Šimundže upajo, da lahko pred svojimi vročimi navijači odpravijo še urok Ljubljančanov.

Zmaji, ki se še vedno nahajajo v negotovi finančni situaciji v prvenstvu igrajo najbolj poletno med vsemi prvoligaši, napadalna igra pa jim je prinesla tudi pet točk naskoka pred zasledovalci, med katerimi je z enakim številom točk kot Aluminij in Maribor tudi Mura. Nazadnje so varovanci Safeta Hadžića ugnali Aluminij.

Fazanerija si, kljub temu, da je vloga favorita na strani gostov, želi zmage, s katero bi črno-beli še bolj zaosrtili boj na vrhu. Ljubljančani so najboljše gostujoče moštvo lige, izgubili so le eno srečanje, na drugi strani Sobočani še niso klonili doma. Tekmovalno so izpolnjeni vsi pogoji za spektakel, pestro bo tudi na tribunah, upajmo, da bodo svoje dodali še nogometaši na terenu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šmartno nudilo dober odpor prvoligašu

V Šmartnem ob Paki sta se na pripravljalnem srečanju pomerila domači tretjeligaš Šmartno 1…