Velenjčani so svoje tretje pripravljalno srečanje odigrali v Brunšviku in sicer proti aktualnemu prvaku Srbije Partizanu. Za Beograjčane, ki se trenutno nahajajo na pripravah pod Mariborskim Pohorjem, igrata tudi dva Slovenca, aktualni reprezentant Branko Illić, ki je danes solidno odigral celotno srečanje, ter občasni reprezentant Gregor Balažic, ki pa ga danes ni bilo v kadru za srečanje.


Velenjčani so se, predvsem v prvem polčasu, dokaj enakovredno upirali eminentnemu tekmecu. Tudi prva priložnost za zadetek se je ponudila knapom. V 19. minuti je Babić krenil v hiter protinapad, izvrstno zaposlil Prašnikarja, ki se je sam znašel pred gostujočim vratarjem, vendar preslabo streljal in Živković je ostal nepremagan. Le osem minut kasneje so gostje dosegli edini zadetek srečanja. Glavni sodnik je, po igranju z roko enega od velenjskih igralcev v domačem kazenskem prostoru, brez oklevanja pokazal na belo točko. Strel je uspešno izvedel Bojinov in goste iz Beograda popeljal v vodstvo. Tekla je 30. minuta prvega polčasa, ko so knapi resneje zapretili še zadnjič na srečanju. Najprej je po odličnem strelu Babića, z roba kazenskega prostora, gostujoči vratar Živković strel s skrajnimi močmi odbil v kot, po podaji iz kota pa je bil pred golom Partizana najvišji Knezović, vendar za las zgrešil gol. V nadaljevanju polčasa in tudi srečanja so bili Partizanovci podjetnejši, med drugim so zadeli tudi prečnik, vendar so knapi odigrali trdno in organizirano v obrambi ter so resnejše nevarnosti pravočasno odstranili.

Kljub porazu so knapi vendarle lahko zadovoljni, saj je današnja tekma proti močnemu nasprotniku pokazala kar nekaj svetlih točk prenovljenega moštva. V slednjem so sicer v drugem polčasu zaigrali tudi Anže Pišek, Matija Vidas, Muhamed Nuredini in Jaka Ihbeisheh, ki je v preteklosti že igral za Rudar.

PARTIZAN BEOGRAD 1:0 RUDAR VELENJE
Bojinov (27′ pen)
Rudar Velenje: Radan, Dedić, Kašnik, Knezović, Jahić, Tolimir, Plesec, Prašnikar, Kocić, Babić, Bolha. Igrali so še: Čretnik, Gavranović, Žitko, Omerović, Kurež, Pišek, Ihbeisheh, Grbić, Bukšek, Vidas, Nuredini. Trener: Jernej Javornik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …