V Kranju, kjer do pogumno štartali v sezono v sobotnem popoldnevu pričakujejo goste iz Murske Sobote, ki na Gorenjsko prihajajo po prvo gostujočo zmago v sezoni.

Kranjčani so z dvema zmagama trenutno celo na tretjem mestu lestvice, premagali so tako Mariborčane kot velenjski Rudar, v zadnjem krogu prejeli štiri zadetke proti Olimpiji. Varovanci Dejana Dončiča kažejo dobre predstave in bodo na jutrišnjem srečanju poizkušali zagosti tudi favoriziranim Murašem.

Muraši prihajajo v Kranj po derbiju z Mariborom, ki se je končal brez zmagovalca, čeprav bi lahko Prekmurci v prvem polčasu, ko so poleg vodečega gola imeli še kopico lepih priložnosti, aktualne prvake že spravili na kolena. Muraši so na treh prvenstvenih preizkušnjah (čaka jih še zaostalo srečanje z Domžalčani) zabeležili 5 točk, so še neporaženi, a zdi se da bi se ob obeh remijih dalo iztržiti še več.

Najbolj vroča aduta na obeh straneh sta kreativca, Tijanić na domači ter Bobičanec na gostujoči, ki imata zaenkrat za sabo izvrsten prvi del sezone. Muraši se po številnih poškodbah počasi sestavljajo, a še vedno Šimundža ne bo mogel računati na Čerimagića in Žižka, najverjetneje tudi ne na Kouterja. Triglavani so sredi tedna okrepili branilske vrste z Urošem Sekulićem, ki bo najverjetneje že kandidiral za nastop v bordo-belem dresu.

Kranjčani so bili v lanski sezono trn v peti Murašev, saj jih Prekmurci niso uspeli premagati, moštvi sta se na Fazaneriji dvakrat razšli brez zmagovalca, srečanji v Kranju pa sta pripadli domačim, jeseni je bilo 3:0, nato še 2:1. Varovanci Anteja Šimundže so odločeni, da negativni seriji s Kranjčani naredijo konec, jim pa, glede na igre, ki jih kažejo domači, ne bo enostavno.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en odhod iz Sežane

Tabor Sežano je zapustil še en nogometaš, na ciper se je odpravil nogometaš sredine igrišč…