Do 23. februarja in začetka spomladanskega dela domačega državnega prvenstva nas loči še več kot en mesec. V realni borbi za naslov sta po koncu jesenskega dela ostala le še aktualna prvenstvena in pokalna prvakinja Olimpija in vodeči Maribor, ki pa ima pred ljubljanskim ponosom devet točk prednosti

A stanje v rivalskih slačilnicah bi bilo težko bolj nasprotujoče. Medtem ko so vijoličasti že začeli priprave na nadaljevanje prvenstva – na uvodni večerji in treningih sta manjkala zgolj Saša Ivković in Marcos Tavares, pa je v Ljubljani bolj pestro. Po dolgem razmisleku predsednika so izbrali novega stratega – to je postal Robert Pevnik, ki je Olimpijo vodil že v sezoni 2009/2010. Še zdaleč ni jasno, v kakšni postavi bodo zeleni nadaljevali prvenstvo.

V Ljudskem vrtu vse poteka po ustaljenih tirnicah. Odlične predstave v prvem delu želijo zgolj nadgraditi, trener Milanič pa bo svoje varovance po ustaljenem urniku najprej pripravljal v Moravski toplicah, nato pa sledi selitev v trening bazo v turški Belek. V tem času bodo odigrali tudi devet pripravljalnih tekem. Z zamudo po dogovoru s strokovnim štabom se bosta ekipi vijoličastih pridružila branilec Ivković in kapetan Tavares, ki sta dobila nekaj dodatnih dni oddiha. Posebej motiviran za nadaljevanje prvenstva je napadalni vezist Dino Hotić, ki je zadnjih pet tekem zaradi kazni izpustil. Upa, da se bosta obe lovoriki znova vrnili na Štajersko.

Glede na situacijo pa Mariborčanov ne čaka preveč zahtevna naloga, če bodo le na svoji najboljši ravni. Olimpija namreč jeseni ni blestela, pod vodstvom kar štirih trenerjev (Stolica, Linta, Hadžić in Barišić) je imela ogromno vzponov in padcev, na koncu pa je za največjimi rivali v prvenstvu zaostala devet točk. Ceno za sramoten poraz v Kidričevem je plačal dunajski trener, ki ga je včeraj tudi uradno nadomestil Robert Pevnik. A pred 39-letnim trenerjem je misija nemogoče. Stožice so zapustili Branko Ilič, Aris Zarifović in Ivan Lendrić, na izhodnih vratih pa je tudi Rok Kronaveter. Predsednik kluba Milan Mandarić tako uresničuje svojo napoved o čistki slačilnice, vse manjša pa je skupina igralcev, ki je v zadnjih treh sezonah dvakrat osvojila naslov. Navijačem je potrpljenja nad predsednikom že zdavnaj zmanjkalo, zdaj izgubljajo tudi igralce, s katerimi so se povezovali in identificirali. Bodo priložnost res (končno) dobili mladi, ali pa bo ljubljanski stadion znova le vmesna postaja za nekatere balkanske drugorazredne nogometaše? Odgovore bomo dobili kmalu, povsem jasno pa je, kdo v pomladno obdobje napornih priprav – ki so zelo pomembne tudi za poletne evropske kvalifikacije – vstopa v vloga favorita. Namig: njihovi dresi so vijolične barve.

  • Šipek zapušča rumeno družino

    Foto: http://www.nkdomzale.si Iz nogometnega kluba Domžale so sporočili, da v prihodnje ru…
  • Olimpija bo pomagala Brežicam

    Nogometaši ljubljanske Olimpije se te dni mudijo na pripravah v Čatežu. Včerajšnji trening…
  • Fazanerija z reflektorji

    Dela na Fazaneriji okrog reflektorjev gredo h koncu. Včeraj je bil postavljen še zadnji re…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Rupar
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šipek zapušča rumeno družino

Foto: http://www.nkdomzale.si Iz nogometnega kluba Domžale so sporočili, da v prihodnje ru…