Ljubljana že nekaj let ne premore dveh prvoligaških ekip. Nazadnje sta se v ligaškem mestnem obračunu marca 2010 pomerila Interblock in Olimpija. Zdaj naziv drugega najboljšega kluba v prestolnici pripada Iliriji, ki se strmo vzpenja, saj v 3. SNL center zaostaja zgolj za vodilno Zarico.


Ilirijani so se včeraj na Kodeljevem v pripravljalnem obračunu pomerili z nogometaši Olimpije, ki je po pričakovanjih dvoboj obrnila v svojo korist. Darko Karapetrović je priložnost namenil precej premešani zasedbi, ki so v vsakem od polčasov zabili po dva zadetka. Mrežo Ilirije je v 10. minuti načel Aleksandar Rodić, a zadetek ni zmedel tretjeligaša, saj so Ilirijani v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje. Zmaji so na odmor vseeno odšli z dvema zadetkoma prednosti, saj je po dobre pol ure z 20 metrov zadel še Miran Burgič. Vodstvo je v 60. minuti povišal še povratnik po težki poškodbi Rok Baskera, končni izid pa je postavil Luka Gajić.

OLIMPIJA LJUBLJANA 4:0 ILIRIJA EXTRA LUX
Rodić (10′), Burgič (33′), Baskera (60′), Gajić
Olimpija: Brljak, Ćoralić, Zarifović, Spahija, Gantar, Baskera, Ivančić, Bajrić, Gajić, Rodić, Burgič. Igrala sta še: Ivanovski, Valenčič. Trener: Darko Karapetrović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura po težkem boju priznala premoč Ludogorcu, Prekmurci bodo sezono nadaljevali v evropski ligi

Tudi na povratnem obračunu drugega kvalifikacijskega kroga za uvrsitev v ligo prvakov so s…