Po treh odigranih tekmah, nas danes čakata še dve. Prva na sporedu  bo lokalni, savinjsko-šaleški, derbi, pomerila se bosta Celje kot domačin in kot gostje ekipa Rudarja iz Velenja.

V zadnjih krogih so Celjani pritisnili na plin ter po treh začetnih remijih in porazu v Sežani, nanizali kar tri zaporedne zmage. Doma so premagali aktualne prvake z 2:1, ter v gosteh nasuli kar 5 zadetkov Domžalčanom, še enega več pa orlom na gostovanju v Kranju v prejšnjem krogu. Se pravi so na zadnjih treh tekmah v povprečju dosegli več kot 4 zadetke na srečanje. Blesti predvsem napadalni trio, LotričKerinVizinger, ki se je izkazal tudi na zadnji tekmi v Kranju, ko je vsak od omenjenih dosegel zadetek. Lotrič in Vizinger sta jih zbrala že vsak po štiri, Kerin pa ima na svojem kontu tri.  Grofi danes na svojem stadionu pričakujejo knape, proti katerimi so v lanski sezoni dobili kar 3 srečanja, a tistega najpomembnejšega, ko se je odločalo o celjski uvrstitvi v Evropo, izgubili.

Velenjčani medtem še vedno čakajo na prvo zmago. Doslej so zbrali štiri točke iz prav toliko remijev, in se nahajajo na predzadnjem mestu, za njimi so še samo Domžalčani, ki pa imajo tekmo manj. Na zadnjem srečanju proti Taboru je dolgo kazalo, da bodo knapi naposled dosegli zmago, a je nato na strani Sežancev izenačujoči zadetek v 81. minuti dosegel Sikimić, in zeleno – črni so se morali zadovoljiti le s točko. Na omenjenem srečanju sta se pod strelce za domače podpisala Borna Petrović in Rijad Kobiljar, ki z dvema zadetkoma tudi zaseda vrh domače lestvice strelcev.

Če pogledamo na trenutno formo obeh moštev, bi vlogo favorita zlahka pripisali Celjanom, a vsi vemo da v lokalnih obračunih pomembno vlogo igra še mnogo drugih faktorjev. Kako se bo srečanje končalo in kdo bo zelenico zapuščal srečnejši, bomo izvedeli malo pred dvajseto uro zvečer.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
  • Majcen prvič v tujino?

    Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini, naj bi Luka Majcen zapustil vrste kranjskeg…
  • Povratnik v vijoličastem dresu

    Aktualni prvaki iz Maribora so potrdili prihod 31-letnega vezista Reneja Miheliča. Nekdanj…
  • Knapi z dvema pridobitvama

    Velenjskega Rudarja sta okrepila dva nogometaša, in sicer Mateo Panadić in Jovan Vladimir …
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Majcen prvič v tujino?

Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini, naj bi Luka Majcen zapustil vrste kranjskeg…