Tik pred tekmo so pri državnih prvakih potrdili, da bo Mariborčane v bodoče vodil Krunoslav Jurčić, a nekdanji trener Dinama v častni loži Ljudskega vrta ni mogel uživati v odlični predstavi bodočih varovancev. Novomeščani so namreč povedli že v osmi minuti, ko je veliko napako Mertlja kaznoval Welbeck. Dolenjce je v nadaljevanju polčasa reševal vratar Mitrović, ki pa je bil tik pred odhodom na odmor brez moči po strelu Mendyja. Po uri igre so vijoličasti povedli, na 27. rojstni dan je z evrogolom iz prostega strela je postregel Ibraimi. Kljub temu pa se gostje niso predali in v 85. minuti zadeli za točko, po kotu je v polno meril Vučkić. Maribor pred reprezentančnim premorom ostaja v krizi.


Že v uvodu srečanja je bilo opazno, da Mariborčane tudi danes čaka težko delo. Kljub očitni želji in borbenosti, ki so jo domači igralci demonstrirali na začetku srečanja, pa so že v osmi minuti do vodstva prišli Novomeščani. Po nespametni podaji Mertlja pred svoj kazenski prostor, je do žoge prišel Welbeck, ki mu ni bilo težko izkoristit podarjenega darila. V nadaljevanju so domači igralci imeli več od igre, vendar je bila premoč jalova in tudi igra nikakor ni stekla. Kljub temu so se kar nekajkrat znašli v sila imenitnih priložnostih, ki pa so tudi po zaslugi odličnega Mitrovića ostale neizkoriščene.  V 13. minuti srečanja je Filipović s hitro izvedenim prostim strelom v ogenj poslal Ibraimija, ki se je sam znašel pred gostujočim vratarjem Mitrovićem, vendar bil premalo zbran in vratar Krke je strel ubranil. Tudi v 24. minuti je Mitrovič iz dvoboja en na enega odšel kot zmagovalec. Enako kot deset minut poprej, se je v vlogi podajalca znašel Filipović, ki je lepo našel Tavaresa, vendar je bil neuspešen tudi domači kapetan. V 36. minuti so domači igralci in občinstvo, zaradi domnevnega prekrška nad Tavaresem  zahtevali  enajstmetrovko, vendar je niso dočakali. Vsega dve minuti po sumljivi situaciji, so lepo kombinacijo pred gostujočimi vrati izvedli Vršič, Mendy in Ibraimi, ki je akcijo zaključil s strelom, vendar je Mitrović z lepim posredovanjem še enkrat več ostal nepremagan. Le malo pred koncem prvega polčasa bi Novomeščani kaj kmalu povišali vodstvo. Fuček, ki je v napadu ukradel žogo, je z natančnim predložkom pred vrata našel Novinića, ki pa je z glavo streljal točno v domačega vratarja Handanovića. Že v naslednji akciji pa zasluženo izenačenje domačih. Vršič je z lepo podajo našel Mendya, ki je uspel s strelom skozi noge premagati nemočnega Mitrovića.

V nadaljevanju srečanja je pritisk domačih naraščal, tudi igra je bila lepša na oko in bolj tekoča. V 51. minuti je po predložku Janže z leve strani, Tavares za las streljal mimo bližnje vratnice.  Osem minut kasneje, se je Tavares, po odbiti žogi, sam znašel pred gostujočim čuvajem, vendar se je slednji še enkrat izkazal z odlično obrambo. Le minuto kasneje pa zasluženo vodstvo vijoličastih. Za vodstvo je poskrbel Ibraimi, ki je zadel s pravo mojstrovino iz prostega strela z dobrih 20 metrov. Po domačem vodstvu smo nekaj časa gledali predvsem igro na sredini igrišča, nakar so igro vse bolj v svoje noge začeli prevzemati Novomeščani. V 72. minuti bi Fuček z nevarnim predložkom z več kot 30 metrov skorajda presenetil obrambo in tudi vratarja Handanovića, saj je žoga zletela za las mimo vrat. Tudi strel Welbecka šest minut kasneje je bil nevaren in Handanović se je moral potruditi, da je žogo odbil v kot. Nekaj minut kasneje se je v protinapadu znašel še rezervist Kramar, ki pa je z bližine nastreljal le zunanji del mreže. Za pogumno in napadalno igro so bili igralci Krke poplačani v 85. minuti, ko je bil po predložku iz kota na bližnji vratnici najvišji Vučkić in glavo premagal nemočnega Handanovića. Do konca srečanja je sledil še nenatančen strel domačega kapetana Tavaresa, ki je po kotu zletel preko gola in pa drugi rumeni in s tem rdeči karton gostujočemu branilcu Bogdana.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…