Na zadnji tekme desetega kroga sta se v domžalskem Športnem parku srečala stara znanca Domžale in Koper. To je bila že 57. medsebojna tekma omenjenih klubov, v dosedanjih srečanjih pa je moštvi ob skoraj popolni izenačenosti ločil zgolj en gol v korist domačih. Ti so bili tudi letos v prvi četrtini nekoliko uspešnejši, a novi koprski strateg Okčić je bil odločen, da kanarčki v gosteh osvojijo kakšno točko. Na klopi gostov se je prvič znašel tudi Škerjanc, ki je pred kratkim prišel iz Beograda.


V prvih desetih minutah se na igrišču ni dogajalo kdove kaj zanimivega, vsem pa je bilo jasno, da rumene čaka precej težja tekma kot pretekli vikend proti Krškemu, ko so se domači praktično sprehodili do točk. Malenkost bolj nevaren je bil morda celo Koper, a so se gostje pred golom nekajkrat zapletli ali pa so domači blokirali in pravih priložnosti ni bilo. V petnajsti minuti je Štromajer ob Vetrihu padel sredi kazenskega prostora, sodnik Vinčič bi morda lahko pokazal na belo točko, a ni in ostali smo pri začetnem izidu. Kmalu zatem so prvi strel sprožili tudi domači, s prostega strela je Trajkovski meril visoko prek vrat. Na drugi strani je prosti strel slabo izvedel še Štulac, Horić pa je ob razčiščevanju situacije pretiraval in si zaradi nevarne igre kar upravičeno zaslužil rumeno kazen. Prva polovica polčasa nikakor ni navdušila in Elsner se je upravičeno razburjal nad svojimi varovanci, medtem ko se nekateri gledalci razburjali nad Elsnerjevo obrambno taktiko.  Koprčani so v tem delu namreč prevzemali iniciativo, domači pa so poskušali predvsem z dolgimi žogami na živahnega Vuka, ki pa je med številnimi branilci sam težko kaj storil. Po napaki Hadžića je enkrat sicer prišel do priložnosti, a se je nato pri preigravanju med dvema Koprčanoma zataknil. Domžalčani so se nato malo zbudili, a so prišli le do kotov. Na drugi strani je za kanarčke, tokrat v barvah vojne mornarice, Štulac še enkrat zelo slabo izvedel prosti strel in zadel soigralca v napadu Ivančiča. Slednji bi se lahko znašel v najlepši priložnosti a na tekmi, a je Vinčič ob sprejemanju žoge dosodil prekršek v napadu in ostalo je pri 0:0. Potem pa akcija Domžal po levi, Trajkovski je podal, Črnic pa neoviran žogo preusmeril na daljšo vratnico in nepričakovano dosegel gol za skoraj nezasluženo vodstvo domačih. S tem se je tudi končal prvi polčas.

Gostje so v drugi del krenili ofenzivneje, prvi strel je sprožil Tomić, a je Vidmar brez težav obranil. V igro je vstopil tudi že omenjeni Škerjanc, ki naj bi Kopru pomagal zabiti tako želeni gol, Trajkovski je izbil žogo, a le do Ivančića, slednji pa je močno udaril, Vidmar se je dotaknil, žoga pa je zletela v levo vratnico. Koprčani so nato močno pritiskali, a so se rumeni tako ali drugače vselej obranili. Še najbližje zadetku je bil v tem delu tekme Memola, ki je sam prodrl po levi, a s težkega položaja streljal za malenkost prek gola. Na drugi strani je po kombinaciji z gostujočimi branilci poskušal Zec, a prav a se je znova nadaljevala igra brez priložnosti. Nato pa hiter protinapad Kopra, Štromajer se je boril, tako meril previsoko. Dvajset minut pred koncem je Okčić v igro poslal še Posavca, prav tako novinca v vrstah Koprčanov, ki so s tem zaigrali še bolj napadalno.  A prav nevarni le niso bili, Memola je poskusil kar z velike razdalje, s kakšno kombinacijo pa še vedno ni šlo. Predvsem Šme in Škerjanc sta se trudila na desni, toda izkušena čvrsta obramba Domžal se ni dala presenetiti.  Horić bi ob izbijanju sicer skoraj dosegel avtogol, Koprčani pa sami niso uspeli zapretiti. V zaključku tekme so Domžalčani kradli čas, tempo je padel in domača publika je le še čakala na zadnji sodnikov žvižg. Nekaj minut pred koncem pa so gostje le predramili publiko, Rahmanović se je iznenada odločil za strel z razdalje, žoga je mojstrsko zavijala proti daljšemu kotu, Vidmar pase je iztegnil in jo vnovič izbil. Ob tem velja še omeniti, da so Koprčani v zaključku zahtevali tudi najstrožjo kazen, ki pa je po igranju Vuka z roko niso dobili. Tako je bilo to tudi vse, kar sta moštvi danes prikazali v Domžalah. Pričakovano smo videli taktično in trdo tekmo, Domžalčani so svojo edino večjo priložnost izkoristili, Koprčani svojih redkih niso oziroma se je izkazal domači vratar Vidmar.  Vse tri točke so tako ostale doma.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga

En komentar

  1. gabrius

    20. 9. 2015 na 20:42

    Dve enajstmetrovki,ki niso bile dosojene, prekrški v napadu ki sploh niso obstajali in še marsikaj. To je bilo videno na tekmi Domžale Koper

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…