Dokaz, da se kakovost Prve lige Telekom Slovenije vztrajno dviguje, je tudi čedalje večje število reprezentantov, ne mislimo toliko na slovensko izbrano vrsto, kamor je bila tokrat povabljena mariborska trojka v sestavi Željko Filipović, Aleš Mertelj in Mitja Viler, ampak predvsem na tuje reprezentance.


Valon Ahmedi je bil vpoklican v mlado reprezentanco Albanije, Agima Ibraimija v dresu Makedonije danes čaka kvalifikacijski obračun z Luksemburgom, barve domžalske prvoligaša pa na drugem koncu zemeljske oble zastopa Joshua Parker. Rojeni Londončan od leta 2010 nastopa za domovino svojega očeta, Antigvo in Barbudo, ki se s karibskimi sosedami bori za uvrstitev na Karibski pokal. Parker in reprezentančni soigralci so pred tedni s tremi zmagami že preskočili prvi krog kvalifikacij, odlično pa so pričeli tudi drugi krog kvalifikacij, ki v teh dneh poteka na Trinidadu in Tobagu. Z izidom 2:1 je danes ponoči po slovenskem času padla Sv. Lucija, odločilni zadetek pa je v izdihljajih srečanja dosegel prav Parker, ki se je tako veselil prvenca v reprezentančnem dresu.

Antigvo in Barbudo, ki ji je v minulem mesecu uspel velik premik po FIFA lestvici, iz 149. so skočili na 80. pozicijo, kar je najvišje v zgodovini, v nadaljevanju tega tedna čakata še dve kvalifikacijski tekmi. v noči s petka na soboto se bodo pomerili z Dominikansko republiko, dva dneva kasneje pa sledi še obračun z domačim Trinidadom in Tobagom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…