Nič več knap, od danes naprej je Ivan Firer tudi uradno znova grof. Izkušeni Rogatčan je, kot smo že ekskluzivno poročali, od uvodnega treninga priprav treniral s celjskim moštvom, danes pa z vodstvom kluba sklenil enoletni dogovor.


“Vesel sem vrnitve v Celje, ki je nedvomno ena izredno organizirana in urejena sredina. Prav vsi v klubu so željni napredka, na treningih se dobro dela, moštvo pa je sicer izredno obetavno in ima tako še veliko možnosti za nadaljnji razvoj. Klub ima zdrave ambicije, v kratkem se nam obeta tudi igranje v Evropi, tako da odločitev za vnovičen prihod na Areno Petrol ni bila težka,” je po sklenitvi sodelovanja za klubsko spletno stran dejal 30-letni nogometaš, ki bo nasledil sedmico Benjamina Verbiča. Nekdanji član Rudarja, za katerega je igral zadnje tri sezone, se je tako vrnil v staro gnezdo, saj je v letu 2011 za Celje že odigral 30 ligaških tekem. Ravno Celje je bil klub, ki je Firerju pri 27. letih omogočil prvoligaški debi. 20. februarja 2011 je popularni Fiki v domači tekmi z Domžalami v 39. minuti zamenjal Zorana Pavlovića.

Podpisa pogodbe se je razveselil tudi trener Simon Rožman, ki je s Firerjem dobil izkušeno zamenjavo za luknjo, ki je nastala po odhodu Verbiča: “Iskali smo igralca, ki bi za nas predstavljal absolutno dodano vrednost. Ivan to nedvomno je, saj v našo sredino poleg nesporne kakovosti prinaša tudi obilo izkušenj, raznovrstnost in veliko mero borbenosti. Izredno sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti, saj verjamem, da bo ta poteza zelo dobra za obe strani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…