Podobno kot Mariborčani, so danes s pripravami na novo sezono pričeli tudi Celjani. Grofje bodo poleti slovenske barve zastopali tudi v kvalifikacijah Evropske lige, časa za priprave pa ne bo ravno veliko, saj bo uvodni obračun odigran že 2. julija.


Na uvodnem treningu je pod vodstvom trenerja Simona Rožmana vadilo kar 29 igralcev. Med njimi je bil zgolj en potrjeni novinec, Karlo Težak, ki je pred dnevi prestopil iz završkih vrst. Ni pa bil hrvaški vezist edini nov obraz na treningu, saj je na Skalni kleti vadilo tudi nekaj nogometašev, ki se bodo v prihodnjih dneh dokazovali na preizkušnji. Po naših informacijah se je treningom pridružil tudi Ivan Firer, ki pa vsaj za zdaj z grofi zgolj trenira, saj mu je po koncu minule sezone potekla pogodba z Rudarjem, kjer naj bi v novi sezoni še bolj zategnili pas in zmanjšali finančne izdatke. Rogatčan je v preteklosti že igral za Celje, saj je v sezonah 2010/11 in 2011/12 nabral 30 ligaških nastopov.

“Vesel sem, da so se fantje vrnil zdravi, ob tem pa polni energije in novih motivov. V začetni fazi bo glavna pozornost namenjena osnovni fizični pripravljenosti, seveda pa bo določen poudarek tudi na moštveni taktiki. Ker nas že kmalu čakata uvodni evropski preizkušnji, je temu prilagojen tudi program priprav. Časa ne bo veliko, a verjamemo, da bomo 2. julija v pravem tekmovalnem ritmu,” je po uvodnem treningu za klubsko spletno stran dejal Simon Rožman, ki bo svoje varovance prvič preizkusil že konec tedna, ko bo nasprotnik makedonski Rabotnički.

Potem ko je bilo že nekaj dni po koncu minule sezone jasno, da Areno Petrol zapuščajo Jiri Jeslinek, Yuto Kubo in Gabriel Burcea, se od celjskega dresa poslavlja tudi Matic Žitko. Nekdanji branilec Interblocka je bil član Celja zadnje tri sezone, ko je skupno odigral tudi 75 ligaških tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…