Dejan Đermanović se je v začetku letošnjega leta razšel z Olimpijo in se preselil v Sarajevo, kjer je pred leti v dresu Slavije že opozoril nase. Spomladi si je nadel dres Željezničarja ter v dvanajstih tekmah dosegel dva zadetka.

…tretjega v modrem dresu ne bo dočakal. Že sredi junija so namreč zaokrožile govorice, da se bo 27-letni napadalec poslovil od Grbavice, zdaj pa lahko to tudi uradno potrdimo. Vseeno pa ljubljenec Green Dragonsov ni dolgo iskal nove sredine. Čeprav so si ga nekateri znova želeli videti v dresu Olimpije, pa bo Đermanović nogometno pot nadaljeval v Kazahstanu. Pridružil se je klubu z imenom Zhetysu, ki domuje na jugovzhodu države, v mestu Taldykorgan.

Selitev v klub, ki ga je pred časom vodil Slobodan Krčmarević, novi strateg velenjskega Rudarja, za Zhetysu pa je zadetke zabil bivši knap Edin Junuzović, nam je potrdil tudi Đermanović. “Mislim, da v zadnjem času nogomet v Aziji raste, kar se vidi po številnih odhodih igralcev iz Evrope. Zato tudi sam te priložnosti nisem hotel izpustiti iz rok. Pričakovanja so, da se čimprej adaptiram v novi sredini in dobim malce več zaupanja kot v ‘Evropi’,” nam je zaupal novopečeni član kluba, ki na dvanajstčlanski lestvici kazahstanskega prvenstva zaseda deveto mesto.

S Kazahstanskim klubom je sklenil dogovor do zaključka letošnje sezone, ob tem pa smo ga povprašali tudi o vzrokih za prekinitev sodelovanja z Željezničarjem, ki ga je pred tedni prevzel Miloš Kostić, a je Đermanović ostal redkobeseden: “Kar se tiče Željezničarja pa raje ne bi komentiral. Želim jim veliko uspeha.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Akcija vijol’čna kri več kot uspešna kljub izrednim razmeram

V akciji darovanja krvi, ki jo je NK Maribor izpeljal v sodelovanju z UKC Maribor in Rdeči…