Ljubljanska Olimpija je v uvodnem spomladanskem dejanju znova napolnila radomeljsko mrežo. Tako kot v obeh jesenskih obračunih, so Ljubljančani novincu med prvoligaši zabili štiri zadetke, a so se Radomljani v prvi uri tekme, ki se je končala brez zadetkov, dobro branili in tudi z nekaj sreče mrežo ohranili nedotaknjeno. V zadnji tretjini obračuna so tudi z igralcem manj popustili, kar so zmaji izkoristili in se pred večnim derbijem napolnili s samozavestjo.


Z visoko zmago svojih varovancev je bil zadovoljen tudi trener Darko Karapetrović, ki je v primerjavi z jesenskim delom sezone v ogenj poslal nekoliko spremenjeno zasedbo. Boban Jović in Nik Omladič sta nove izzive poiskala na Poljskem oziroma v Nemčiji, Aleksandar Rodić pa zaradi izključitve na tekmi s Koprom ni imel pravice nastopa. Tako je 38-letni strateg v ogenj poslal tudi dva novinca, Aleksandra Lazevskega in Ezekiela Hentyja, ki sta tako kot celotno moštvo prikazala veliko mero borbenosti, želje in potrpežljivosti: “Mislim, da smo popolnoma zasluženo osvojili prve tri točke v nadaljevanju sezone. Namreč od uvodnega sodnikovega žvižga dalje smo nadzorovali potek srečanja, vendar nismo uspeli zadeti. V nadaljevanju smo prestavili v višjo prestavo, se sprostili in številne priložnosti spremenili v štiri zadetke. Čestitam fantom za borbenost, željo in predvsem potrpežljivost, saj so se Radomlje večji del srečanja odlično branile.”

Olimpijo v sredo čaka večni derbi z Mariborom, Karapetrović pa v napovedih ostaja previden: “Tako mi kot Maribor smo vstopili v nadaljevanje sezone s prepričljivima zmagama, kar pa ne pomeni, da smo si ju priigrali na lahek način. Kot ste sami videli, smo se do prvega zadetka kar namučili s kompaktnim obrambnim zidom Radomelj, a je na koncu le presodila precej večja kakovost naših posameznikov. Derbi je nova priložnost za dokazovanje našega moštva. Fantje se zavedajo, s kom bomo imeli opravka v sredo. Maribor je nedvomno odlična ekipa, ki pa ni nepremagljiva. Navsezadnje smo lani oktobra v Mariboru dokazali, da se lahko enakovredno kosamo z njimi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura po težkem boju priznala premoč Ludogorcu, Prekmurci bodo sezono nadaljevali v evropski ligi

Tudi na povratnem obračunu drugega kvalifikacijskega kroga za uvrsitev v ligo prvakov so s…