Kot smo zapisali že v uvodu članka z izjavo trenerja Anteja Šimundža, se v Ljudskem vrtu v tem tednu obeta pester spored. V nedeljo na Štajersko prihajajo Ljubljančani, že jutri pa pri vijolicah gostujejo Celjani, ki iščejo pot iz rezultatske krize. V taboru Maribora si želijo, da bi se celjski niz brez zmage še podaljšal, pomemben adut vijolic bo znova tudi Damjan Bohar.


“Poraz s Koprom ni vplival na vzdušje. Normalno smo trenirali in se pripravljali na jutrišnjo tekmo, tako kot na vsako drugo. Videli ste, da v Kopru nismo imeli sreče, ki bi nas morala nagraditi glede na potek tekme, saj smo bili skozi celoten dvoboj veliko boljši nasprotnik. Sreča nam je obrnila hrbet in na koncu smo žal izgubili,” je uvodoma dejal Damjan Bohar, ki verjame, da se bodo tudi s pomočjo strokovnega štaba napake s tekme v Kopru odpravili. Zdaj v Ljudski vrt prihaja nasprotnik, ki je v minuli sezoni vijoličastim povzročila precej preglavic. “Ne bi se strinjal, da smo imeli težave. Kot sem že dejal, pridejo tekme, ko ti tudi sreča obrne hrbet. V tekmah s Celjem smo bili praktično vsako tekmo boljši nasprotnik, ampak to je pač nogomet, tudi takšne tekme se dogajajo. Napake moramo odpraviti in ne dvomim, da jutri spet ne bi bili pravi,” je dodal hitronogi Prekmurec, ki ni želel pretirano razglabljati o celjskih težavah.

Zaradi poškodbe Stojanovića in Mejačeve premestitve v B moštvo, se je moral Bohar preseliti na pozicijo desnega bočnega branilca. “Kot sem dejal že takrat, ko sem prvič igral bočnega branilca, bi igral tudi ‘štoperja’, če bi me trener postavil na ta položaj. Za ekipo je potrebno narediti vse in sam sem to pripravljen storiti. To skušam dokazati vsako tekmo in glede tega ni težav,” pravi nekdanji član Mure, ki si je v tekmi s Krškim še stotič nadel vijoličasti dres. Glede na to, da ga je Šimundža pomaknil v obrambo, pa manjka njegov prispevek v napadu, saj si doslej še ni privoščil kaj prida izletov v napad: “Vseeno je nova pozicija. Skušam se potruditi po najboljših močeh, odvisno pa je tudi od nasprotnika, nekateri ti dovolijo večkrat v napad, nekateri manjkrat, vseeno pa skušam dati vselej vse od sebe.”

“Celje bo seveda motivirano, tako kot vsaka ekipa, ki pride v Ljudski vrt. Vsakemu slovenskemu prvoligašu je cilj igrati v Ljudskem vrtu. Njihovega pritiska smo že vajeni, zato se s tem ne obremenjujemo. Za nas je tekma tekma, vsako je potrebno oddelati maksimalno, če jo hočeš na koncu tudi dobiti,” je dodal Bohar, ki je ob tem še pojasnil, da o nedeljskem večnem derbiju z Olimpijo v mariborskem taboru še ne razmišljajo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…