Mariborčani se po bolečem porazu na koprski Bonifiki, kjer so po superpokalnem dvoboju izgubili še ligaški obračun s kanarčki, pripravljajo že na naslednjo preizkušnjo. V Ljudskem vrtu se v tem tednu obeta pester spored, saj v nedeljo prihaja Olimpija, že jutri pa v hramu štajerskega nogometa gostujejo Celjani, ki so z dvema točkama priklenjeni na dno ligaške tabele.


“Zgodba s Koprom je že zaključena. Že naslednji dan smo po analizi obrnili list, v glavah smo naredili to, kar je potrebno. Fantje so na treningih zelo ambiciozni in delovni,” se je petkovega poraza deloma dotaknil mariborski trener Ante Šimundža, ki bo jutrišnjo enajsterico verjetno prisiljen sestaviti tudi brez Agima Ibraimija, ki je zaradi manjše poškodbe pod vprašajem. Ob poškodovanem dvojcu, Rajčević in Stojanović, za nastop ne bo konkuriral niti Arghus, ki se je v soboto po daljši odsotnosti na zelenice vrnil v dresu B ekipe, zato pa je na največje napore znova pripravljen kapetan Marcos Tavares, ki je, potem ko je v minulem tednu opravil vsega en trening, v minulih dneh nemoteno vadil z moštvom. Kljub temu pa mariborski strateg verjame, da bodo priložnost, kolikor jo bodo dobili, izkoristili tudi nekateri mlajši posamezniki. Podobno kot pred tekmo s Koprom, se bodo državni prvaki znova pomerili z nasprotnikom, ki v uvodu sezone še ni okusil slasti zmage. Celjani imajo v novi sezoni precej težav z realizacijo priložnosti, na šestih uradnih tekmah so posledično osvojili zgolj dve točki. Bo zaradi tega jutrišnji tekmec še bolj nevaren? “Celje je ekipa, ki si takšnega začetka prvenstva zagotovo ni želela, vendar nas v tem trenutku to ne zanima. Zanima nas zgolj Maribor, osredotočeni smo nase in želimo biti v določenem trenutku v najboljši možni formi,” je dejal Šimundža, ki se je strinjal, da se v celjski zasedbi pozna tudi odhod kakovostnega nogometaša kot je Benjamin Verbič.

V nasprotju s Celjani Mariborčani veliko kadrovskih sprememb niso doživeli, se je pa zato pred nekaj dnevi od vijoličastega dresa poslovil Luka Zahović, ki je novo domovanje našel v nizozemskem Heerenveenu. Tako so vijolice ostale pri trojici napadalcev, ali to pomeni, da bo priložnost v državnem prvenstvu dočakal kdo od mladcev, ki so priložnost dobivali že na nekaterih pripravljalnih tekmah? “Tako hitro ne gre. Vsekakor je potrebna uvajalna sezona, da so igralci celoten čas v ekipi. Če bo kdo v določenem trenutku izstopal in bo na nivoju, ki ga želimo, bo zagotovo dobil priložnost. Moramo pa biti pri mladih igralcih zelo pazljivi, ker gre za dvorezen meč. Po eni strani zelo veliko zadovoljsto, da so s prvim moštvom, po drugi strani pa pritisk in zahteve v Mariboru, ki so zelo visoki in varljivi. Z naše strani mora biti prisotnega veliko potrpljenja, podobno pa velja tudi navijače in vse, ki za fante pričakujejo, da bi lahko bili v prihodnosti nosilci mariborske igre.”

V primeru, da bo dobil priložnost, se bo prvič po selitvi v Ljudski vrt z nekdanjimi soigralci meril tudi Gregor Bajde, ki je v Kopru debitiral v začetni enajsterici Maribora. “Je v kadru. Pokazal je kvaliteto in da se bo lahko v prihodnosti nanj s trdim delom, odrekanjem in filozofijo NK Maribor nanj še zelo računalo. Verjamem, da bo iz tekme v tekmo in iz treninga v treninge vedno boljši,” se je najbolj sveže mariborske pridobitve dotaknil Šimundža in na vprašanje, če bi lahko Bajde jutri potrdil zakon bivšega, dejal: “V nogometu je v možno.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …