Domžalčani niso uspeli prekiniti niza evropskih porazov, saj so niz porazov nocoj podaljšali že na sedem tekem. Usodna je bila 42. minuta, ko je Horić storil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je realiziral Matić. Čukarički je imel v uvodu drugega polčasa še eno najstrožjo kazen, pred katero je bil izključen Dobrovoljc, a je namero Matić prebral Vidmar. Elsnerjevi varovanci so z igralcem manj skušali izid izenačiti, a jim to ni uspelo.


Evropska liga – prva tekma prvega kroga kvalifikacij. Sodnik: Bart Vertenten.
Domžale: Športni park, 1.100 gledalcev.
DOMŽALE 0:1 ČUKARIČKI
Matić (43′ pen)

Rumeni kartoni: Horić (42′), Zec (90′); Ostojić (57′), Srnić (63′)
Rdeči kartoni:
Dobrovoljc (47′ – Domžale)

Domžale: Vidmar, Dobrovoljc, Korun, Horić, Trajkovski, Zec, Morel, Juninho (46′ Horvat), Majer (50′ Kous), Požeg Vancaš, Vuk (46′ Podlogar). Trener: Luka Elsner.
Čukarički: Stevanović, Piasentin, Stojković, Ostojić, Brežančić, D. Srnić, Janković (89′ Mirosavljević), Matić (82′ Jovanović), Bojić, Pavlović (94′ Radovanović), S. Srnić. Trener: Vladan Milojević.

Ob spremstvu belgijskih sodnikov sta pred lepo popolnjenimi tribunami stadiona ob Kamniški Bistrici v novo evropsko sezono zakorakali moštvi Domžal in Čukaričkega. Oba trenerja sta sestavila trenutno najmočnejši mogoče zasedbi, v katerih so mesta dobili igralci, ki so glavno breme branili že v pretekli sezoni. V njej so domači zasedli očitno tretje mesto za Mariborom in Celjem, medtem ko so gostje iz Beograda osvojili domači pokal ter zaostali le za obema mestnima tekmecema. Obetal se je torej kvaliteten in izenačen dvoboj.

Že od prve minute je bilo jasno, da je v igri zelo veliko, saj sta obe ekipi v srečanje krenili zelo previdno. Beograjčani v beli športni opremi so bili malenkost več pri žogi, aktivna igra pa se jim je takoj obrestovala, saj je hitri Pavlović po napaki domače obrambe prišel do strela, a je Vidmar žogo uspel odbiti prek vrat. Z izjemo tega dogodka se je v prvih desetih minutah igra odvijala na sredini terena, redke poskuse napadov Domžal pa je gostujoča obramba zbrano preprečila. Vse do napada Morela, v katerem je gostujoči bočni branilec Brežančić slabo zadel žogo, Morel je z desne prišel pred srbski gol, a neoviran streljal kar precej mimo vratnice. Gostujoči strateg Vladan Milojević je bil izrazito nezadovoljen s predstavo svojih varovancev v teh minutah, saj se je zdelo, da domači počasi prevzemajo pobudo. Veliko sta kombinirala predvsem Dobrovoljc in že omenjeni Morel na desni strani,  toda nevarnosti za gostujoča vrata vendarle ni bilo. Na drugi strani so gostje prišli največ do podaj s kota, ki pa prav tako niso ogrožale domžalskega gola. Nasploh je bilo dogajanje na terenu večidel prvega polčasa precej zaspano, pa tudi na tribunah je kljub velikemu številu gledalcev vladalo nekakšno mrtvilo. Jasno je bilo, da vsi čakajo na morebitno napako obrambe enih ali drugih, dočakali pa so jo gostje iz Srbije. Po lepi podaji prek domače obrambe se je na daljši vratnici razmeroma sam znašel Ostojić, a je z glavo žogo poslal za malenkost mimo vratnice. Priložnost je predramila goste, ki so očitno začutili, da lahko že na prvi tekmi dosežejo ugoden rezultat.  Zbudili pa so se tudi navijači, ki so poskušali vliti moči domačim, pomaknjenim globoko v obrambo. Po lepi kombinaciji je do nove priložnosti prišel aktivni Pavlović, a je zadel le zunanji del mreže, zatem pa bi lahko s kakih 20 metrov sprožil še Srnić, a se je prav zabavno zapletel s soigralcem Jankovićem. Domači so medtem očitno prešli na taktiko protinapadov, a dolgih žog na nasprotni polovici praviloma niso uspeli zadržati. Nato pa nekaj minut pred koncem polčasa najlepša priložnost dotlej, izkušeni kapetan Matić je z več kot 20 metrov s prostega strela močno in natančno sprožil, a je Vidmar z lepo parado še enkrat rešil domače svetišče. Kasneje je po novi napaki rumenih poskušal še vedno boljši Brežančić, a je zadel le domače branilce in ostalo je pri začetnem izidu. Ko so domači gledalci že pogledovali proti semaforju in čakali na rešilni odmor, pa je v kazenskem prostoru padel Pavlović in Belgijski sodnik Vertenten je upravičeno pokazal na belo točko. Natančen je bil Matić in Srbi so povsem realno prešli v vodstvo. Elsnerja je tako v slačilnici čakalo težko delo.

 Med odmorom je domači strateg danes nerazpoloženega Vuka zamenjal s Podlogarjem, namesto Juninha pa je v igro vstopil Horvat. Na terenu pa takoj nov šok za ravbarje, po nekaj sekundah je Dobrovoljc zrušil Matića v oziroma na robu kazenskega prostora, si prislužil izključitev, belgijski sodnik pa je tokrat nekoliko dvomljivo pokazal na belo točko. Žogo je vzel kar Matić, a obveljalo je nepisano pravilo in Vidmar je kapetanu gostov strel uspel obraniti. Elsner je posledično že v 48. minuti opravil zadnjo menjavo,  Kous je zamenjal Majerja in zapolnil prazno mesto v obrambi. Z igralcem manj so Domžale sicer skušale kreniti po izenačenje, prodiral je Požeg Vancaš, a pred golom slabo podal in od priložnosti ni bilo nič. Za tem je v protinapad po levi lepo krenil še Morel, Ostojić pa ga je grobo zrušil in si zasluženo prislužil karton rumene barve. Skoraj neverjetno, toda Domžale so z desetimi igrale občutno bolje kot pred tem, še vedno pa smo čakali na prvi strel v okvir beograjskih vrat. Še vedno je bil najbolj aktiven Morel, s katerim so imeli gostje kar precej težav in po enem izmed napadov ga je nepravilno zaustavljal še Srnić ter si prav tako prislužil rumeni karton. S prostega strela je Zec nato žogo preusmeril na drugo vratnico, tam je bil Podlogar,  a za kak centimeter zamudil izenačenje. Čeprav tudi tokrat nismo videli zaključnega strela, je bila to daleč najlepša priložnost domačih na srečanju in če nič drugega, je vsaj igra v zadnjih minutah obetala. Na drugi strani je Srnić pretekel celotno obrambo rumenih, a nato prišel preveč na stran, da bi lahko bolje ogrozil domačega vratarja Vidmarja. Sledili so novi poskusi Domžalčanov, ki pa jim je tudi tokrat manjkala boljša zaključna podaja.  Prišli so zgolj do kotov, ki  pa so ob zanesljivem gostujočem vratarja prav tako ostali neizkoriščeni. Beograjčani, ki so navdušili v zaključku prvega polčasa, so se kljub igralcu več očitno zadovoljili z rezultatom in praktično niso bili več nevarni. Domačim je počasi primanjkovalo moči, gostom pa motivacije v napadu in zadetek se je iz minute v minuto zdel manj verjeten. Nato pa deset minut pred koncem le nova priložnost domačih, po dolgem kombiniranju povsem ob avt liniji je Morel mojstrsko vrgel iz igre gostujočo obrambo, podal v sredino, Požeg Vancaš pa je meril za malenkost preko vrat in Srbi so se obranili. Milojević je v zaključku tekme poskrbel za taktične menjave, priložnost pa sta dobila tudi izkušeni napadalec Milosavljević in letošnji novinec Jovanović. Vse skupaj je še dodatno ubilo tempo domačih, ki jim je voda že pošteno tekla v grlo. V tem položaju so krenili na vse ali nič, Kous in Horvat sta se znašla pred vratarjem Čukaričkega, a je slednji ukrotil žogo in preprečil izjemno priložnost za izenačenje. Nove nato do konca ni bilo več in gostje iz Srbije so se veselili velike zmage. Domžale so torej na domačem igrišču zabeležile še sedmi zaporedni evropski poraz in so na dobri poti, da ponovijo rezultat iz preteklih let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…