Včeraj pozno popoldne so na različnih koncih Slovenije ter tudi izven meja,  ekipe Maribora, Olimpije, Rudarja ter Triglava, odigrale nove prijateljske tekme. Izkupički ekip so bili različni. Edine zmage so se veselili nogometaši Maribora, ekipi Olimpije in Rudarja sta tekmo končali z enakim rezultatom 1:1, medtem ko je kranjski Triglav kot edina ekipa okusil poraz.


Aktualni prvak, ki se trenutno pripravlja v svoji standardni bazi v Moravskih Toplicah, se je v Bakovcih pomeril z ruskim prvoligašem, ekipo  FC Ural-a. Prvič v pripravljalnem obdobju sta po okrevanju nastopila kapetan Tavares ter vratar Obradović, prav tako je svoj debitantski nastop v vijoličnem dresu doživel Jasmin Mešanović. Moštvo Maribora, ki je po vsak polčas odigralo z eno ekipo, je bilo skozi celotno srečanje boljši nasprotnik. Vijoličasti bi lahko povedli že prvem polčasu, a je Boharju veselje preprečila vratnica, ob tem so ostale neizkoriščene priložnosti Ahmedija, Hotića in Pihlerja. V drugem polčasu se je napadanje ruskih vrat nadaljevalo in bilo z dvema zadetkoma tudi poplačano. Kot prvi je v 62. minuti zadel Mešanović potem ko je iz bližine pospravil žogo v rusko mrežo, ter tako ob debitantskem nastopu že zadel.  Le minuto kasneje je Tavares ukradel žogo na napadalni polovici, podal do Bajdeta, le-ta pa je iz ritma vrgel celotno obrambo Urala in z lepim strelom postavil končni izid.

Prvo pripravljalno tekmo so v Beljaku odigrali knapi, ki so se pomerili z aktualnim ruskim pokalnim zmagovalcem, moskovsko Lokomotivo. Glede na videno, četa Marijana Pušnika dobro trenira, saj je bila ekipa Rudarja enakovreden nasprotnik Moskovčanom, na trenutke pa celo boljši. Velenjčani se nasprotnika niso ustrašili in so že od začetka v igro krenili napadalno. V prvem delu igre, so si preko Tučića, Trifkovića in Mary-ja, pripravili lepe priložnosti, ki jih slednji niso izkoristili. Kazen za to je sledila še v prvem polčasu. V svojem kazenskem prostoru je z roko igral branilec Vasiljević, sodnik je pokazal na enajstmetrovko, katero je za Lokomotivo uspešno realiziral Fernandes. V drugem polčasu sta obe moštvi nastopili s spremenjenima enajstericama. Kljub temu so si knapi še naprej ustvarjali priložnosti. Najlepšo je v 82. minuti zastreljal Dodlek, ki ni izkoristil najstrožje kazni, na katero je sodnik pokazal zaradi prekrška nad Bokaličem. Vsega dve minuti po zapravljeni enajstmetrovki, so knapi končno tudi zadeli.  Napako ruske obrambe je izkoristil Markovski, ter z debitantskim zadetkom postavil končnih 1:1.

Na Bledu so novo pripravljalno srečanje odigrali tudi Ljubljančani, katerim je srečanje s kosovsko Trepčo 89′ predstavljalo ene vrste generalko pred prvo evropsko preizkušnjo, ki jih prihodnji teden čaka na Finskem, kjer se bodo pomerili s tamkajšnjim moštvom VPS Vaasi. Olimpija je v srečanje krenila odločno in si že v samem uvodu pripravili tri priložnosti, ki pa jih Eleke, Brkić in Cretu niso izkoristili.  Trepča 89′ je to kaznovala in povedla v 19. minuti, ko je zadel John. V drugem delu so Ljubljančani še naprej kontrolirali srečanje, a so šele v zadnjih 15 minutah srečanja prikazali malo boljšo igro z več priložnostmi. Za izenačenje je v 75. minuti poskrbel Issah, ki je z močnim strelom zaključil akcijo Alvesa in Miškića. Do konca velja omeniti še vratnico, ki jo v 89. minuti zatresel Benko.

Triglav se je z romunsko Astro dobil na Rogli, kjer sta ekipi odigrali prijateljsko srečanje. Kranjčani, katerim je trenutna prioriteta domače sobotno srečanje proti hrvaškemu prvaku Rijeki, so zato na Roglo odpeljali precej spremenjeno ekipo, ki je bila sestavljena predvsem iz igralcev, ki so na preizkušnji ter tistih, ki so zapustili mladinske vrste. Ob tem ko v igri niso pretirano zaostajali za Romuni, pa so slednji svoje priložnosti, za razliko od Kranjčanov, izkoriščali. Enkrat so zadeli v prvem, dvakrat pa v drugem polčasu. Ob tem velja omeniti da bi razlika bila še višja, če vratar Triglava Jalen Arko v 75. minuti ne bi ubranil najstrožje kazni.

 

 

MARIBOR 2:0 URAL
Mešanović (62′), Bajde (63′)

Maribor – prvi polčas: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Ahmedi, Pihler, Vrhovec, Bohar, Hotić, Zahović.

Drugi polčas: Obradović, Hodžić, Mertelj, Uskoković, Kolmanič, Kabha, Ogrinec, Vokić (80′ Kramarič), Bajde, Tavares, Mešanović.

 

RUDAR VELENJE 1:1 LOKOMOTIVA MOSKVA
Markovski (83′); Fernandes (40′ 11m)

Rudar Velenje – prvi polčas: Malnar (1′-30′), Knežević (31′-60′), Črnčič, Vuklišević, Vasiljević, Mužek, Bolha, Pišek, Tučić, Novak, Trifković, Mary.

Drugi polčas: Knežević (45′-60′), Deronja (60′-90′), Pušaver, Grgić, Nemanjić, Čoralič, Dodlek, Vujčić, Markovskyy, Pljava, Bokalič, Radić.

 

OLIMPIJA 1:1 TREPČA 89′
Issah (75′); John (19′)

Olimpija: Vidmar, Ilić, Mitrović, Zarifović, Štiglec, Cretu, Brkić, Tomić, Issah, Oduwa, Eleke.

Igrali so še: Vodišek, Alves, Miškić, Benko, Gajić, Tot, Španja.

 

TRIGLAV 0:3 ASTRA GIURGIU
Nicoara, Balaure, Valceanu

Triglav Kranj: Barukčič, Smajič, Zupan, Bojič, Poljanec, Šalja, Božič, Kopač, Bukara, Mlakar, Ahačič.

Igrali so še: Arko, E. Kryeziu, Janjič, Parežanin, Obiakor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez zmagovalca v Kopru

Koper je v 32. krogu Prve lige Telemach gostil ljubljanski Bravo. Tekma v Kopru se je konč…