Konec maja bomo na koprski Bonifiki dobili pokalnega prvaka. Mariborčane bodo nasledili Domžalčani ali Ljubljančani, ki so aktualnega pokalnega prvaka izločili v polfinalu tekmovanja.


Čeprav letošnji pokalni prvak še ni znan, pa že poznamo vseh 24 klubov, ki bodo v prvem krogu napadli pokalno lovoriko. Šesterici prvoligašev se bo v uvodnem krogu tekmovanja pridružili še finalisti pokalnih tekmovanj devetih medobčinskih zvez. V torek smo namreč dobili še zadnja finalista, v finale tekmovanja MNZ Murska Sobota sta se prebila oba velikana, Beltinci in Mura.

Lendavsko podzvezo bo ob lendavski Nafti predstavljala tudi Hotiza, ki je v polfinalu z 8:0 razbila Odrance, ki v 3. SNL vzhod spomladi še niso oddali točke. V MNZ Ptuj se bosta za pokalno lovoriko udarila Drava in lanskoletni zmagovalec Videm, v MNZ Maribor je bilo že pred polfinalom jasno, da bo zmaga odšla na Koroško, v finalu pa se bosta srečala mežiški Akumulator ali prevaljski Korotan.

Na Celjskem bo Šampion izzval četrtoligaški Šoštanj. Krko, ki se je v letošnji izdaji Pokala Slovenije prebila vse do polfinala, se bo v finalu pokala MNZ Ljubljana udarila z Ilirijo, na Gorenjskem sta prevlado potrdila kranjska drugoligaša, Triglav in Zarica. Ob Brdih so si finalno tekmo v MNZ Nova Gorica priigrali še nogometaši Tolmina, v koprski finale pa sta se prebila sežanski Tabor in dekanski Jadran, ki se bosta ta vikend udarila tudi za naslov prvaka 3. SNL zahod.

Že zdaj je jasno, da bosta prvi pokalni krog preskočila Maribor in Olimpija ter še dva kluba v evropskih tekmovanjih, Aluminij, Krško, Radomlje in Rudar pa bodo avgusta gostovali pri enem od nižjeligašev.

MNZ Celje: Šampion, Šoštanj
MNZ Gorenjske Kranj: Triglav Kranj, Zarica Kranj
MNZ Koper: Jadran Dekani, Tabor Sežana
MNZ Lendava: Hotiza, Nafta 1903
MNZ Ljubljana: Ilirija 1911, Krka
MNZ Maribor: Akumulator Mežica, Korotan Prevalje
MNZ Murska Sobota: Mura, Lušt Beltinci
MNZ Nova Gorica: Brda, TKK Tolmin
MNZ Ptuj: Drava Ptuj, Videm

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…