Domžale in Krka se trenutno merita v prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije, jutri pa se bodo za finalno vstopnico udarili tudi Ljubljančani in Mariborčani. Pred pokalnim derbijem je spregovoril tudi mariborski športni direktor, ki je poudaril, da si želijo Štajerci osvojiti tudi pokalno lovoriko in tako ponoviti lansko slavje v pokalnem tekmovanju.


Na roko Mariborčanov gre tudi slaba situacija v ljubljanskem prvoligašu, ki preživlja težke čase, saj je Olimpija v šestih tekmah nadaljevanja sezone vknjižila vsega točko. Prekaljeni Zahovič opozarja, da trenutna situacija v Olimpiji Mariboru ne olajšuje naloge: “Polfinalni dvoboj z Olimpijo je treba vzeti s spoštljivim odnosom do nasprotnika, kajti v polfinalu nihče ni po naključju. Olimpija je naš največji tekmec, so v stanju, kakršnem so, kar pa za nas ne pomeni lažje naloge. Razumljivo je, da imamo svoje načrte, toda osnovno izhodišče te tekme je v spoštovanju do Olimpije.”

Ob tem pa športni direktor Maribora ne skriva, da želijo v Ljudskem vrtu letos slaviti dvojno krono: “Želimo si tudi pokalno lovoriko. Maribor je zmeraj favorit, v vsaki tekmi. Toda favoriti ne zmagujejo vedno. Treba se je zavedati, da ima Olimpija odlične igralce in v teh dvobojih je razplet vedno nepredvidljiv. Res je, da razmerje medsebojnih obračunov govori v našo korist, ampak pri tem je tudi past vsega. Treba je iti v tekmo, kot da je Olimpija v najboljši formi.”

Ob pokalnem naslovu se želijo vijoličasti vrniti tudi na tron državnega prvenstva, v katerem jim za zdaj kaže odlično. “V prvenstvu nam kaže odlično. Na razpolago je bilo 81 točk, osvojili smo jih 60. To govori o kontinuiteti naše ekipe, toda dela še nismo končali. April in maj sta tista odločilna meseca v boju za trofeje, ko želimo biti na optimalnem nivoju v vsaki tekmi. V Krškem nismo zmagali, vendar smo odigrali odlično tekmo. Treba je poudariti, da smo igrali proti odličnemu nasprotniku, v pravem nogometnem ozračju, kjer je vse prej kot lahko zmagati. Vsaka točka, vsak dosežen gol pomeni, da si igral dobro in si napredoval. Točka iz Krškega je bila velika. Želimo nadaljevati v tem ritmu, da smo uspešni, zbrani, kvaliteta pa nikdar ni bila vprašljiva,” je zaključil Zahovič.

Jutrišnji obračun v Stožicah bodo Mariborčani zaigrali v nekoliko spremenjeni podobi, saj zaradi prepovedi igranja manjkata Dino Hotić in Sintayehu Sallalich, Marwan Kabha in Denis Šme okrevata po poškodbi, v vratih pa bo Jasmina Handanovića zamenjal Matko Obradović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…