Kdo bo finalist letošnje izdaje Pokala Slovenije? Del odgovora bomo dobili že jutri, ko se bosta na Portovalu udarili enajsterici Krka in Domžale, s precej večjim zanimanjem pa javnost pričakuje sredin spopad večnih rivalov v Ljudskem vrtu. Olimpija se na Štajersko podaja z zadetkom prednosti.


Tako kot pred prvo tekmo, je tudi pred povratnim dvobojem za klubsko spletno stran spregovoril Zlatko Zahovič, ki sicer še vedno ne komunicira s sedmo silo. Mariborski športni direktor se je sprva dotaknil sobotnega gostovanja v Kopru, kjer se je niz vijoličastih brez zmage podaljšal na tri tekme: “Nismo zmagali, a smo na vedno zelo zahtevnem gostovanju zaradi neugodnega nasprotnika in pomena, ki ga ima Koper v slovenskem prostoru, videli zelo dobro igro Maribora. Pohvaliti je treba celotno ekipo, ki je garala vseh 90 minut. Fantje so se zavedali, da so naredili napako v končnici tekme v Ljubljani in so jo želeli takoj popraviti. Med številnimi plusi tekme veseli spoznanje, da sta Pihler in Hotić v pravi obliki pokazala svoj talent na igrišču. Prihajata v formo, kar je spodbudno pred odločilnim delom sezone. Najbolj všeč pa mi je bil odziv po tekmi v slačilnici, ko so igralci izrazili tisto športno jezo, da niso osvojili vseh treh točk, kar bi si po prikazanem povsem zaslužili.”

Zahovič pa se je v skladu s pričakovanji ozrl tudi proti derbiju in s svojimi besedami zbodel tudi tekmeca, saj je napovedal popolno ofenzivo na gol Olimpije in sporočil, da Maribor nima ničesar izgubiti: “Kot smo dejali, je prvenstvo naša prioriteta. Maribor nima kaj izgubiti v tej tekmi. Imamo aktiven rezultat, zabili smo gol v Ljubljani, kar je zelo pomembno. V pričakovanju povratne tekme pa me je navdušil današnji trenerjev klic. Direktor, odločil sem se, da bomo igrali s tremi napadalci, je dejal. In dodal, da bo naše vodilo v sredo – vsi v napad! Nimamo kaj izgubiti, naj gledalci pridejo in uživajo. Tavares bo v vlogi kapetana popeljal ekipo v boj za finale. Napadamo Olimpijin gol vseh 90 minut, ne glede na vmesni rezultat. Podpiram trenerja pri tem sporočilu in sem vesel ideje o popolni ofenzivi. Kar se bo zgodilo na igrišču, se bo. Pomembno je, da imamo v klubu močno izraženo pozitivno energijo. Po teh besedah ne bi rad bil v koži nasprotnikov in tudi v svojem imenu vabim navijače na obleganje nasprotnikovih vrat z vsemi sredstvi. Na uživanje v popolni ofenzivi.”

Če bo igra s tremi napadalci Mariboru prinesla napredovanje v pokalni finale, bomo videli v sredo, a velja izpostaviti, da se Milanič s tremi igralci pred golom nasprotnikov v preteklih tekmah ni ravno proslavil, saj so bili napadalci v gneči ponavadi bolj v napoto kot pa v pomoč.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…