Na žreb parov polfinala Pokala Slovenije so se odzvali tudi Domžalčani. Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije se bo pomerilo s Koprčani, obe ekipi pa lovita drugi pokalni naslov. Koprčani so ga osvojili leta 2007, Domžalčani štiri leta kasneje.


“Žreb kot žreb. V polfinalu ni pomembno proti komu igraš, saj moraš za osvojitev lovorike premagati vse. Vseeno pa smo veseli, da bo odločitev padla na našem igrišču,” je ples kroglic za spletno stran kluba na kratko pokomentiral trener Luka Elsner, nekoliko daljši pa je bil športni direktor Matej Oražem, ki se je strinjal s trenerjem, da je povratna tekma na domačem igrišču določena prednost: “Vsekakor nas čakata dve izjemno izenačeni tekmi. Jasno je, da je pokal prioriteta Koprčanov v spomladanskem delu sezone, zato bodo obe tekmi dodatno motivirani. Morda je dobro, da prvo tekmo igramo v Kopru, saj je doma lažje držati ali loviti rezultat. Lahko bi rekli, da smo z žrebom zadovoljni, kljub temu pa se zelo dobro zavedamo, da bo potrebno za uvrstitev v finale odigrati dve težki tekmi in tako kot na prvenstvenih obračunih pustiti srce na igrišču.”

Domžalčani, ki so na poti do polfinala izločili Šmartno 1928, kranjski Triglav in ljubljansko Olimpijo, so v jesenskem delu sezone kanarčke dvakrat že ugnali. Bo podobno tudi aprila?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…