Po včerajšnjem obračunu Kopra in Domžal bodo danes prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije odigrali še nogometaši Maribora in Celja, obračun štajerskih tekmecev se bo v Ljudskem vrtu pričel ob 17. uri. Kdo si bo pred povratno tekmo na zelenici Arene Petrol priigral boljše izhodišče? V taboru vijoličasti so prepričani, da bo zmaga ostala doma.


“Zmaga, zgolj zmaga je v naših mislih. Želimo zmagati in si s tem zagotoviti rezultat, ki bi nam omogočal uvrstitev v finale. Tekma bo drugačna kot prvenstveni obračuni, saj gre za pokalno tekmovanje, v katerem odločata dve tekmi. Že na prvi tekmi si želimo priigrati rezultat, ki bi nam prinesel dobro izhodišče pred povratno tekmo v Celju,” je včeraj uvodoma dejal Welle Ndiaye in v nadaljevanju pristavil, da bo odločala miselnost nogometašev: “To je nogomet, razumljivo je, da je vse mogoče. Igrali bomo z glavo in preudarno, z razmišljanjem, da odločata dve tekmi. Zavedamo se, kako se bo nasprotnik postavil v Ljudskem vrtu, ne glede na to pa smo v dobrem trenutku. Pomembna bo naša miselnost in ne dvomim, da ne bo prava.”

(Foto: Jure Banfi)
“Pomembna bo naša miselnost in ne dvomim, da ne bo prava,” pravi Ndiaye, ki je spomladi Celju že zabil. (Foto: Jure Banfi)

Senegalski vezist je bil hit uvodnih tekem nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije, saj je med drugim najprej odločil marčevski derbi z Olimpijo, nekaj dni kasneje pa je v Celju potrdil zmago nad grofi. Obakrat je zadel po predložkih iz kota, prekinitve bi lahko odločale tudi tokrat: “Ko si na igrišču, vedno iščeš pozicijo, kako priti do možnosti, da prelisičiš nasprotnika in prideš do boljše situacije. Pomembno je, da si osredotočen celotno tekmo, ob takšni igri pa nato pride tudi do priložnosti,” pravi nekdanji nogometaš Gorice in dodaja, da se z zadetki vseeno ne obremenjuje: “Vseeno pa sem zvezni igralec in se kot tak ne obremenjujem z zadetki, saj ti niso moja osnovna zadolžitev. Ko pa se mi ponudi priložnost, skušam zadeti in pomagati ekipi. Upam, da bo tudi na prihodnjih tekmah tako.”

Mariborčani so na domači sceni neporaženi že štirinajst tekem, zadnji poraz so jim konec oktobra zadali Domžalčani. Vijoličasti so nato nanizali deset zaporednih zmag, ki pa so jim sledile tri slabše predstave s tremi remiji. 25-letni vezist poudarja, da to ni načelo samozavesti in razmišljanja ekipe: “Maribor je ekipa, ki ima igralce z zmagovalno miselnostjo, igralce, ki želijo zmagovati in vse storijo za to. Jasno pa je, da v nogometu vselej ne gre vse po načrtu, včasih se zalomi, vendar nas to ne vrže iz tira. Vemo, kakšen je naš cilj in kaj storiti na poti do cilja. Vmesni rezultati niso načeli samozavesti in razmišljanja, v Kopru smo se zbrali, zmagali in v takšnem ritmu želimo tudi nadaljevati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…