Sreda je dan za prvo tekmo zaostalega četrfinala pokalnega tekmovanja. Drugoligaš iz Šenčurja bo na domačem igrišču pod umetno razsvetljavo gostil branilca pokalnega naslova iz Maribora, ki na Gorenjsko prihajajo s statusom nespornega favorita.


Šenčur in Maribor bosta danes opravila s prvo polovico naloge, saj moštvi čaka še povratni obračun, ki bo v Ljudskem vrtu odigran 4. decembra ob 17. uri. Želja vseh pristašev vijoličastih je, da bi si že na prvi tekmi zagotovili polfinalno vstopnico, a varovance trenerja Anteja Šimundže zagotovo ne čaka nič kaj lahka naloga. Kljub temu, da je Šenčur drugoligaš, bodo igralci zagotovo prekleto motivirani, da se pred domačimi gledalci proti najboljšemu slovenskemu moštvo predstavijo v čimboljši luči. Da ne slavijo vedno favoriti, so pred tedni v Ljudskem vrtu pokazali prav šenčurski sosedi iz Kranja, ki sicer veljajo za velike rivale. Mariborčanom pa so kar nekaj težav v drugem krogu pokalnega tekmovanja povzročili tudi Radomljani.

Ante Šimundža ima pred današnjim obračunom kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj bodo srečanje zaradi težav z zdravjem oziroma poškodbami izpustili Aleš Mejač, Aleksander Rajčević, ki si je v Novi Gorici ponovno poškodoval koleno, in Jean-Philippe Mendy, ki je v Domžalah Radomljanom zabil tri zadetke in podal za zadetek Gorana Cvijanovića. Pod vprašajem pa je tudi Dejan Mezga, ki v dvoboju z Gorico ni zaigral zaradi lažje poškodbe. Ob napornem ritmu in omenjenih težav s poškodbami, bi lahko 42-letni Mariborčan priložnost namenil tudi plejadi obetavnih mladcev, ki vztrajno in čedalje resneje trkajo na vrata članske ekipe. Dino Hotić, Luka Zahovič, Petar Stojanović, Ranko Moravac in Damjan Vuklišević so pod vodstvom nekdanjega napadalca vijoličastih že dobili priložnost za igro, v Šenčurju pa bi se lahko omenjeni peterici pridružil še kdo, tudi Aljaž Cotman, perspektivni vratar, ki se je moštvo pridružil pred nekaj tedni in bil včeraj tudi registriran, kar pomeni, da ima danes tudi pravico nastopa.

Šenčurjani, ki po štirinajstih krogih drugoligaškega prvenstva z osemnajstimi točkami zasedajo šesto mesto, se pred domačimi gledalci, kot smo že zapisali, zagotovo ne bodo kar tako predali. Predvsem pokalna srečanja so tista, kjer zna zaradi takšnih in drugačnih razlogov priti do velikih presenečenj, zato tega tudi tokrat ne moremo izključiti. Je pa dejstvo, da čaka Gorenjce zahtevno srečanje, saj se bodo morali varovanci trenerja Braneta Pavlina potrpežljivo braniti in čakati predvsem na hitre protinapade, kjer bo v konici napada glavno orožje Marko Nunić, nekdanji član Olimpije, ki je v tej sezoni zabil že deset ligaških zadetkov, kar ga uvršča na drugo mesto lestvice najboljših strelcev. Mariborski branilci pa bodo morali biti pozorni tudi na nekdanjega člana kranjskega Triglava, Roka Dolžana, ki je v 2. SNL zabil štiri zadetke, k temu pa dodal še enega v pokalnem tekmovanju. Brane Pavlin, ki že nekaj let vodi šenčursko ekipo, je na zadnjem ligaškem obračunu nekaj počitka namenil Domnu Košniku in Luki Pavlinu, ki na sredini igrišča vlečeta niti igre. Luka Pavlin je sicer nečak Mirana Pavlina, ki sicer deluje v športnem ustroju mariborskega prvoligaša. Šenčurski strateg bo na igrišču zagotovo pogrešal poškodovanega Janeza Aljančiča, ki je bil v sezoni 2009/10 tudi član Maribora, in Elvisa Beganovića, ki nima pravice nastopa zaradi kartonov. Ob že omenjenih bodo morali največje breme tako prevzeti Jure Ajdovec, Dejan Kern, Albin Kotnik, David Jerković, Enow Tabot in vratar Gregor Šmajd, ki ga na golu zagotovo čaka precej dela.

Čaka nas zanimiv obračun, v tem trenutku pa se zdi malo verjetno, da bi lahko Mariborčani o potniku v polfinale pokalnega tekmovanja odločili že na prvi tekmi. Je pa obenem res tudi to, da so Šenčurjani ob nekaj odličnih predstavah v tej sezoni, prikazali tudi nekaj zelo slabih…

Zaostala prva tekma četrtfinala Pokala Slovenije:
ŠENČUR – MARIBOR (sreda ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Gorica v zaključne boje z novim trenerjem

Tik pred zaključkom sezone so v Novi Gorici sprejeli odločitev, da Miran Srebrnič ne bo ve…