Drugi pokalni polfinale je, ne glede na to, da so Celjani jeseni Mariborčanom zadali dva poraza, postregel z manjšim presenečenjem. Zmage so se v Ljudskem vrtu veselili grofje, ki so povedli z zadetkom Sunnyja in na odmor odšli s prednostjo.


V drugem polčasu so vijolice prevzele pobudo ter z zadetkoma Marcosa Tavaresa in Daliborja Volaša izid preobrnili v svojo korist. Ko so gledalci že mislili, da bodo v povratno srečanje s prednostjo krenili Mariborčani, pa je v začetku 88. minute s pravo mojstrovino postregel Blaž Vrhovec in dosegel zadetek, ki bi mu ga zavidali tudi najboljši mojstri okroglega usnja. Da je bil šok za domače še večji, je v zadnji sekundi obračuna za zmago gostov zadel še Ivan Lendrić. “Prvi polčas je bil z naše strani zelo dober. Škoda le, da nismo zabili še kakšnega zadetka več. V začetku drugega polčasa smo bili preveč pasivni in ko to storiš posledično padajo zadetki. Po dveh zadetkih Maribora smo nadaljevali podobno kot v prvem polčasu, vztrajali in na koncu se nam je poplačalo,” je po tekmi z nasmeškom na obrazu razlagal celjski kapetan Blaž Vrhovec.

Čeprav je Vrhovec znan po močnem udarcu z velike razdalje, pa mu bo današnja mojstrovina v Ljudskem vrtu verjetno še dolgo ostala v spominu:“Super, nekaj nepozabnega je zabiti v Ljudskem vrtu. Ampak zadetek ni pomemben, šteje zmaga in s tem dobro izhodišče za naprej. Forma se dviguje in na povratni tekmi bomo storili vse, da se uvrstimo v finale.”

https://www.youtube.com/watch?v=ENff1JVWl10&feature=youtu.be&t=89

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…