Mariborčane in Šenčurjane čaka še druga, povratna tekma četrtfinala Pokala Slovenije. Prvi obračun na Gorenjskem so s 5:2 dobili vijoličasti, ki so zaigrali s precej mešano postavo. Šenčurjani so se na prvi tekmi predstavili v dobri luči, kar pa ni bilo dovolj, da bi lahko drugoligaš pred povratnim srečanjem še upal na morebiten preboj med štiri najboljše, kjer so sicer zaigrali pred dvema letoma. Šenčurjani so se sicer tudi danes v Ljudskem vrtu predstavili v zelo dobri luči in se od pokalnega tekmovanja poslovili z remijem. V 35. minuti je s prvencem v vijoličastem dresu domače v vodstvo povedel Luka Zahovič, končni izid pa je v 54. minuti postavi Rok Dolžan. Maribor je v polfinale napredoval s skupnim izidom 6.3.


Pokal Slovenije – povratna tekma četrtfinala. Sodnik: Mitja Žganec.
Maribor: Ljudski vrt, 400 gledalcev.
MARIBOR 1:1 ŠENČUR
Strelci: Zahovič (35); Dolžan (54)

Maribor: Cotman, Mejač, Mevlja, Arghus, Trajkovski, Bohar (83 Hotić), Dervišević, Cvijanović, Moravac (61 Stojanović), Tavares (69 Mendy), Zahovič. Trener: Ante Šimundža.
Šenčur: Šmajd, Levstek (79 Markič), Kern, Ajdovec, Košnik (46 Lukanc), Beganović (65 Đurić), Jerković, Kotnik, Dolžan, Pavlin, Nunić. Trener: Brane Pavlin.

1′ – Iz sredine so začeli gostje, ki so ob koncu uvodne minute prišli do prvega strela, a je Beganović streljal visoko preko vrat.
5′ – Iz prostega strela kakšnih 25 metrov od gola je poizkušal Kotnik, ki je meril ob levi vratnici domačih vrat, a je Cotman s parado odbil v kot.
7′ – Znova priložnost za goste, Levstek je izkoristil zaspanost domače obrambe in podajo v prazen prostor, vendar v zaključku streljal mimo gola.
11′ – Prva priložnost za domače. Mejač je hitro krenil po desnem krilu, zaposlil Boharja, ki je iz desne polovice kazenskega prostora neuspešno meril v daljši kot gostujočih vrat.
20′ – Dervišević je slabo izvedel prosti strel iz 30 metrov, saj je žoga končala visoko preko vrat.
25′ – Tavares je ogrel roke premraženih gledalcev v Ljudskem vrtu, a je prefinjen strel z levico zletel mimo desne vratnice šenčurških vrat.
31′ – Nov slab poizkus, tokrat na nasprotni strani. Meril je prvi strelec 2. SNL Nunić, ki pa je sprožil kar preko mreže za golom.
34′ – Prvi rumeni na srečanju, po prekršku nad Trajkovskim ga je prejel Jerković.
35′ – GOOOL! Domači so le povedli, prosti strel ob levi stranski črti je izvedel Cvijanović, po zmedi pred golom Šenčurja pa je žogo v mrežo iz 5 metrov potisnil Zahovič, za katerega je bil to prvenec v članskem moštvu vijoličastih.
39′ – Znova so iz prostega strela poizkušali gostje, a je Cotman še drugič danes Kotniku preprečil veselje.
40′ – Zahovič je imel lepo priložnost za drugi zadetek, potem ko je lepo sprejel podajo Tavaresa, krenil proti vratom gostov in z lob udarcem skušal premagati Šmajda, a je strel končal na vrhu mreže.
44′ – Nova nevarnost pred gostujočimi vrati. Bohar se je po lepi podaji Moravca znašel sam pred Šmajdom, ga skušal premagati s strelom po tleh, vendar sprožil mimo desne vratnice.

46′ – Gostujoči strateg Pavlin je med polčasom opravil eno menjavo, namesto Košnika je v igro vstopil Lukanc.
54′ – GOOOL! Gostje so izenačili, Kotnik je izvajal kot iz desne strani, na bližji vratnici pa je bil najvišji Dolžan, ki je žogo z glavo dvignil preko nemočnega Cotmana in izenačil na 1:1.
55′ – Mariborčani so imeli takoj v naslednjem napadu priložnost, da ponovno preidejo v vodstvo. Tavares je podal iz leve strani, na prvi vratnici pa je bil za korak prekratek Zahovič.
61′ – Prva menjava tudi v domačih vrstah, Moravca je zamenjal še eden od mladih upov, Stojanović.
65′ – Druga menjava v vrstah Gorenjcev, namesto mladega Beganovića je vstopil Đurić.
69′ – Tavaresa je zamenjal Mendy, ki se vrača po zdravstvenih težavah. Še v isti minuti pa je po podaji Mejača do strela iz 5 metrov prišel Arghus, a je gostujoči čuvaj mreže Šmajd z lepim posredovanjem žogo odbil preko gola.
73′ – Po prvega poizkusa po povratku je prišel Mendy, ki je z levico sprožil iz desne strani, meril v bližnji kot, znova pa je bil na mestu Šmajd.
76′ – Nova priložnost za vijoličaste, po Cvijanovićevi podaji iz kota je bil pred golom najvišji Arghus, a se je z novo obrambo izkazal Šmajd.
79′ – Priložnost tudi na drugi strani, iz desne je streljal Dolžan, nevaren poizkus pa je zletel preko gola. Gostujoči strateg Pavlin pa je posegel tudi po zadnji menjavi, Levstka je zamenjal Markič.
83′ – Zadnja menjava tudi v domačih vrstah, Boharja je zamenjal Hotić.
92′ – Žganec, ki je v drugem polčasu nekajkrat razburil domačo publiko, je v zadnjih minutah razhudil tudi Arghusa, ki je po padcu v kazenskem prostoru zahteval najstrožjo kazen, ki pa je ni dobil.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …