Roman Rogelj, disciplinski sodnik NZS, je po sredinem pokalnem derbiju pohitel z disciplinskim poročilom. Tudi tokratni derbi večnih rivalov ni bil poceni, saj je oba kluba stal le malce manj kot 8.500 evrov.


Za razliko od tekme v Stožicah bo moral globlje v žep seči Maribor, saj so navijači vijoličastih pridelali kazen v višini 5.950 evrov. Člani navijaške skupine Maribora so med tekmo večkrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, razvili pa so tudi tri transparente z žaljivo vsebino, za kar se izreče denarna kazen v višini 2.000 evrov. 2. “V 21. minuti tekme so člani organizirane navijaške skupine ekipe Maribor na tribuni prižgali osem bakel, v 71. minuti pa deset, pri čemer so dve odvrgli v ograjeni del igrišča,” je zapisal Rogelj, zato se na podlagi določil izrečeta denarni kazni v višini 1.000 evrov za prižgane bakle na tribuni in 400 evrov za odvrženi bakli v ograjeni del igrišča.

Po golu Olimpije je z južne tribune na igralno površino priletelo več drobnih predmetov, kar bo Mariborčane stalo še dodatnih 500 evrov, večja količina bakel ter večja količina papirnatih trakov na igralni površini v 83. minuti tekme, zaradi česar je bila tekma minuto in pol prekinjena, pa se izrečejo kazni v višni 500 evrov za prižgane bakle na tribuni, 500 evrov za odvržene papirnate trakove na igralno površino in 300 evrov zaradi posledične prekinitve tekme. Upoštevanje predkaznovanosti je proračun kluba osiromašilo še za 750 evrov.

Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine oziroma njenih članov je bila kaznovana tudi Olimpija, ki bo v blagajno NZS nakazala 2.500 evrov. Gostujoči navijači so med tekmo večkrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, v 90. minuti pa so na tribuni prižgali petnajst bakel. Žaljivo skandiranje je odneslo tisoč evrov, kazen v višini 750 evrov gre na račun prižiganja bakel na tribuni, še 750 evrov pa je stala predkaznovanost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…