Zaostalo srečanje osmine finala Pokala Slovenije je v Ljudskem vrtu podalo odgovor o zadnjem potniku v četrtfinale tekmovanja. Zmage in s tem tudi napredovanja so se pričakovano veselili nogometaši Maribora, ki sicer proti znova dobro postavljenim Radomljanom niso blesteli. Odločilni in hkrati tudi edini zadetek na tekmi, je v 25. minuti srečanja prispeval Luka Zahović, ki se je tako veselil še desetega zadetka v letošnji sezoni.


“Ni kaj veliko za govoriti, Maribor je zasluženo zmagal. O svoji ekipi lahko povem, da sem zadovoljen, pogumno smo pristopili k tekmi. Maribor smo skušali napadati že na njihovi polovici, bili smo agresivni in ne dovoliti razvijati igro, s čimer sem zadovoljen. Maribor pa je izkoristil priložnosti, ki so se mu ponudile in po naši izgubljeni žogi pred domačim kazenskim prostorom prišel do zadetka. Ne glede na to, da se nam je ponudilo malo priložnosti, se nam je znova ponovila največja pomanjkljivost. Če ne pridemo do priložnosti za zadetke in zadetkov je težko računati na karkoli. Zadržati proti takšni ekipi remi brez zadetkov je težko, čeprav nam je enkrat že uspelo, a vselej pač ne gre. Tako lahko le čestitam Mariborčanom in jim zaželim srečno pot v nadaljevanju sezone,” je po pokalnem porazu dejal gostujoči strateg Dejan Djuranović. Njegovo moštvo je v nasprotju s sobotno tekmo s Celjani v obrambi stalo precej bolje, nogometaši zadnjeuvrščenega prvoligaša pa so nekajkrat pogumno krenili tudi v napad, kjer pa se je ustavilo nekaj metrov pred kazenskim prostorom. Najlepšo priložnost so si gostje tako pripravili sredi drugega polčasa, ko pa je po strelu Vrhovca odlično posredoval Cotman. Gostujoči trener je bil kljub porazu in izpadu zadovoljen s pristopom in željo svojih varovancev: “Kot sem že dejal, sem s pristopom in željo svojih nogometašev zadovoljen. A v napadu nam manjka še kanček več predrznosti in pravih odločitev, da pridemo do zaključnega strela, kar je tudi odraz kvalitete. Zadovoljstvo zato ne more biti popolno, saj bi si tudi v državnem prvenstvu želeli osvojiti kakšno točko več. Verjamem pa, da je bila tekma spodbuda za fante, ki so, ne glede na spremenjeno enajsterico Maribora, odigrali pogumno in so si upali igrati, imeli željo. Čeprav Mariborčani niso dovolili, da bi si pripravili izrazite priložnosti, pa je to spodbuda za bodoče obveznosti.”

Osrednja akterja edinega zadetka, strelec Zahović in asistent Sallalich. (Foto: Jure Banfi)
Osrednja akterja edinega zadetka, strelec Zahović in asistent Sallalich. (Foto: Jure Banfi)

Z zmago in napredovanjem je bil zadovoljen tudi domači trener Ante Šimundža, ki pa je na novinarski konferenci po koncu tekme dejal tudi, da bi lahko zmaga glede na priložnosti še višja in izdatnejša. A za kaj takega je bila, po oceni nekdanjega napadalca, kriva predvsem prenizka osredotočenost v zaključku akcij : “Mislim, da smo spremljali tekmo, v kateri smo si želeli napredovanja. Videli smo ekipo Radomlje, ki ne glede na situacijo na lestvici zna igrati, še posebej, če ji to dovoliš. V prvem polčasu smo jim predvsem po prekinitvah dovoljevali, da so bili nevarni, drugače pa jim priložnosti nismo dovoljevali. Sami smo enkrat zadeli, lahko bi večkrat, saj smo zadeli tudi vratnico in imeli še nekaj priložnosti, da bi lahko slavili z večjo razliko. Enostavno smo bili v zaključku napada premalo osredotočeni, ob prekinitvah smo bili preveč površni in tu so si Radomlje predvsem v prvem polčasu ustvarile tudi priložnosti, medtem ko smo v drugem polčasu nadziral potek tekme. Radomlje so prišle pred naš gol, a si priložnosti niso ustvarile, sami pa smo bili na drugi strani premalo konkretni v samem zaključku napada.”

43-letni Mariborčan je tokrat nekoliko premešal začetno enajsterico, saj vijoličaste že v petek čaka srečanje z vodilnim moštvom lige, Domžalčani. Šimundža je bil s prikazano igro nogometašev z manjšo minutažo zadovoljen: “Fantje, ki so danes dobili priložnost, potrebujejo minutažo. To, da smo igrali v pokalnem tekmovanju, ne spremeni dejstva, da smo želeli tekmo zmagati z višjo razliko in prikazati dobro igro. Težko je od fantov z manjšo minutažo pričakovati, da bodo takoj odigrali dobro. Me pa veseli moštvena predstava, ekipa je bila osredotočena celotno srečanje. Nekateri so dobili minute, ki jih potrebujejo za izkušnje in prihodnost.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …