Po včerajšnji povratni tekmi četrtfinala Pokala Slovenije smo dobili še zadnjega polfinalista letošnje izvedbe tekmovanja. Celjanom, Domžalčanom in Koprčanom so se v boju za pokalno lovoriko po pričakovanjih priključili še Mariborčani, ki pa so se morali za potrditev napredovanja pošteno potruditi, saj so nogometaši Krke na razmočeni zelenici Ljudskega vrta dvakrat povedli, a morali po koncu tekme vseeno priznati premoč domačim, ki so se z zmago 4:2 in skupnim izidom 6:3 zasluženo prebili v nadaljevanje tekmovanja.


“Zavedali smo se, da nas po domačem porazu z 1:2 v Mariboru čaka zahtevna naloga. V tekmo smo šli pošteno, želeli smo zabiti gol ali dva. Proti Mariboru je v Ljudskem vrtu težko iztržiti ugoden rezultat, kot pravim, smo se zavedali, da bo težko. Vseeno smo bili blizu, na koncu pa so odločale naše individualne napake v zadnji liniji. Načeloma sem s tekmo zadovoljen, mislim, da smo odigrali odprto tekmo, čeprav nam je manjkalo kar nekaj igralcev. Odigrali smo solidno tekmo,” je po tekmi dejal Andrej Kastrevec, trener dolenjskega prvoligaša, sicer pa tudi oče napadalca Žige Kastrevca, ki je že v četrti minuti poskrbel za zgodnje vodstvo Dolenjcev. Strateg novomeške čete je v primerjavi z minulimi tekmami nekoliko premešal začetno enajsterico, v kar pa je bil, kot je priznal tudi sam, prisiljen že zaradi prepovedi igranja, poškodb oziroma utrujenosti nekaterih nosilcev igre. Krko namreč v nedeljo čaka pomemben obračun z Novogoričani, po katerem bi lahko Dolenjci prezimili na osmem mestu: “Z enim očesom smo dejansko že pri nedeljski tekmi, ki je za nas zelo pomembna. Vseeno pa današnje tekme nismo hoteli prepustiti slučaju, vzeli smo jo nadvse resno. Kot sem že dejal, pa smo pri izidu 1:2 naredili dve kardinalni individualni tehnični napaki, na kar pač ne moremo vplivati. Maribor je želel zadeti tudi kasneje, a tudi mi se nismo želeli zadovoljiti s tem. Zadetek za izenačenje smo prejeli ravno pred menjavo, igro sem želel okrepiti še z dvema igralcema. Danes ni igral niti Marin Perić, če bi bilo potrebno, bi ga poslal v igro, a je nato bil izid že takšen, da sem ga rajši pustil na klopi, saj je res zelo utrujen. A tako je, Maribor ima kvaliteto, čestitam jim za uvrstitev v polfinale in jim želim v vseh tekmovanjih še veliko uspehov.”

Foto: Jure Banfi
Andrej Kastrevec: “Odigrali smo solidno tekmo, v drugem polčasu odločile individualne napake.” Foto: Jure Banfi

“Tekma je bila za gledalce zelo zanimiva. Zavedamo se, da je Pokal specifično tekmovanje, v katerem se dogajajo ogromna presenečenja. Mi tega danes nismo dovolili, bili smo konkretnejši in uspešnejši od nasprotnika, vedeli pa smo, da bo nasprotnik v Ljudskem vrtu ambiciozen in bo iskal napredovanje v polfinale. Je pa bil pristop nekaterih posameznikov, glede na to, da smo se borili za polfinale Pokala, premajhen oziroma premalo profesionalen. Hvala bogu, da imamo individualno kvaliteto, da smo prišli do štirih zadetkov, ampak kljub temu smo zadovoljni z napredovanjem v polfinale pokalnega tekmovanja,” je po tekmi z izjavo nekoliko presenetil domači trener Ante Šimundža. Predstava njegovih varovancev v prvem polčasu resda ni bila najboljša, a so vijoličasti v drugem polčasu, še posebej po zadetku Josipa Fučka, ki je Krko povedel v vodstvo z 1:2, zaigrali precej bolje, predvsem pa precej bolj učinkovito, saj so v razmiku šestih minut za hrbet vratarja Miodraga Mitrovića pospravili kar tri žoge. Šimundža je v nadaljevanju pojasnil, da je bil z igro svojih varovancev zadovoljen, v začetku tekme ga je zmotil le pristop nekaterih posameznikov, ki v zadnjem času niso dobili veliko priložnosti v začetni enajsterici: “Danes smo nekoliko premešali enajsterico. Filipović in Ibraimi sta se vrnili po virozi, Pušaver je odigral šele drugo tekmo, Živko je po dolgem času zaigral od začetka. V tekmah s Krko in Radomljami, ki sta izredno pomembni, želimo pridobiti čimveč nogometnih minut. Dejstvo je, da smo z igralci, ki v zadnjih tednih v začetni enajsterici niso preživeli veliko časa, v tekmo vstopili preveč površno. Ne govorimo o dobri ali slabi tekmi, temveč o pristopu in s tem pri nekaterih posameznikih, ki ne dobijo veliko priložnosti, nisem bil zadovoljen. Z igro nisem nezadovoljen, pristop je bil tisti, ki ni bil na nivoju dresa Maribora.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …