Celjani so dobili tudi domačo pokalno tekmo z Zavrčani in se s skupnim izidom 5:3 prebili v polfinale Pokala Slovenije, kamor sta se prebila tudi Koper in Domžale. Strateg mladega moštva je bil nove zmage in predvsem napredovanje zelo vesel, še bolj pa je bil zadovoljen nad igro svojih varovancev.


“Zelo smo veseli uvrstitve v pokalni polfinale. V tekmo smo šli brez misli na rezultatsko prednost iz prve tekme, tako da je bil cilj nedvomno zmaga. Vodstvo Zavrča nas ni zmedlo, še naprej smo igrali svojo igro, ki je prinesla izenačenje v pravem trenutku. Gostje so nato poizkusili na vse ali nič, odprl se nam je prostor, mi pa smo to izkoristili s hitrim protinapadom in zmagovitim zadetkom,” je po še drugi pokalni zmagi nad Zavrčani za spletno stran celjskega prvoligaša dejal Simon Rožman in ob tem še dodal, da gredo usluge za novo zmago njegovim igralcem: “V prvi vrsti gredo čestitke mojim igralcem. Tako kot že nekajkrat doslej, so tudi včeraj dokazali, da zmorejo. So igralci za velike tekme, premorejo velik potencial. Na treningih in tekmah upoštevajo naša navodila in tako zelo dosledno opravljajo svoje naloge. Čeprav ne bi rad med sezono ovrednotil naše dosedanje uspešnosti, pa me vseeno veseli, da se njihovo prizadevno delo na treningih iz dneva v dan bolj obrestuje.”

Grofje so neporaženi že 17 srečanj in grenkobe poraza niso okusili že vse od konca avgusta, ko so jih v domačem Športnem parku ugnale Domžale. Mladi, z 31 leti najmlajši prvoligaški strateg, ob tem pravi, da se moštvo z odličnim nizom ne obremenjuje: “Lepo je videti to serijo, a se z njo ne obremenjujemo. Stremimo v prihodnost, tako je zastavljena tudi naša strategija. Želimo igrati svojo igro, želimo napredovati, razvijati potencial teh mladih fantov. Veseli nas pozitiven odziv naših pristašev, njihova podpora nam daje še dodatnega zagona. Zavedamo se, da je pred nami še ogromno trdega dela in odrekanj, kljub temu pa se tega močno veselimo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …