Celjani so se po včerajšnjem gostovanju v Ljudskem vrtu veselili še tretje zmage v četrti tekmi sezone z Mariborčani. V štajerski prestolnici je bilo možno spremljati srečanje preobratov, ki pa je na koncu pripadlo gostom, ki so že dan pred tekmo po tihem napovedovali presenečenje in naskok na morebiten skalp favoriziranega nasprotnika. To se je tudi uresničilo, pred povratnim srečanjem so v boljšem Celjani.


“V prvi vrsti bi svojim fantom čestital za zmago. V kakršnikoli zasedbi zaigra Maribor, jo je zelo težko premagati, še posebej na njihovem terenu. Tekma je bila za gledalce zagotovo zanimiva, sam sem pač pristaš tega, da je zadeva gledljiva. Po vsebinski plati smo imeli sami boljši prvi polčas, v drugi polčas pa smo krenili izjemno slabo, nakar je sledil splet okoliščin, da smo zadevo rezultatsko obrnili v našo smer,” je takoj po tekmi uvodoma dejal Simon Rožman, ki zmage nad Mariborom ni želel enačiti kot nekakšnega odgovora na petkovo tekmo z velenjskim Rudarjem, ki so jo Celjani po slabi predstavi izgubili z 0:3: “Ne vem, če je bilo tisto opozorilo. Sami imamo zagotovo drugačne cilje kot Maribor. Iskreno, hočemo biti napadalni, če želite, všečni. Do 27. kroga državnega prvenstva nismo imeli slabe tekme. Glede na to, da so nam vsi govorili, da takšna tekma enkrat mora priti, je prišla ravno proti Rudarju. Največja težava je bila, da smo bili povsem neprepoznavni in brez energije, kar nas je zelo hendikepiralo. Odlično je, če je bila današnja tekma odgovor na petkovo predstavo. Sam v tej smeri ne razmišljam, saj moramo popraviti še veliko zadev. Je pa odlično videti, da so fantje kljub ozkemu kadru željni iz treninga v trening. In če si nekdo nekaj želi, lahko tudi napreduje.”

Ramon Soria po zmagi v Ljudskem vrtu ni skrival veselja. (Foto: Jure Banfi)
Ramon Soria po zmagi v Ljudskem vrtu ni skrival veselja. (Foto: Jure Banfi)

Mariborčani bodo na zelenici Arene Petrol lovili zaostanek, medtem ko so si Celjani za tekmo pred domačimi gledalci priigrali lepo prednost. Kakšne so celjske možnosti v številkah? “Morda se bo slišalo klišejsko, ampak najprej se moramo sestaviti za soboto. Konec koncev nimamo širokega kadra, raje ne bom opredelil številke… Preživeti moramo soboto, ne vem niti v kakšni zasedbi bomo zaigrali, saj slika v garderobi trenutno ne izgleda najbolje. Vemo pa, kakšen Maribor lahko pričakujemo v naslednji tekmi. Za nas in mesto Celje si želim spektakla. Zavedamo se njihove kakovosti, delali so na evropski sceni, sami pa imamo težave na eni in izzive na drugi strani, zato bi se raje izognil številkam.”

Rožman bo morda na povratni tekmi lahko računal tudi na Valona Ahmedija, ki je navduševal v jesenskem delu sezone. Mladi reprezentant Albanije zaradi poškodbe v nadaljevanju sezone še ni zaigral, morda pa se bo na igrišča vrnil ravno v torek, saj je Rožman razkril, da je v makedonskem Ohridu rojeni nogometaš blizu povratka na nogometne zelenice. Bodo pa morali grofje sezono nadaljevati brez Marka Krajcerja, saj izkušenega Korošca zaradi poškodbe zadnje lože čaka daljše okrevanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…