Prvi polfinalni dvoboj med Olimpijo in Mariborom so po preobratu v zaključnih minutah dobili Ljubljančani. Zmaji, ki bodo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu branili zadetek prednosti, so tako le vknjižili prvo pomladansko zmago po globoki krizi, za katero tudi začasni strateg Safet Hadžić upa, da bo kmalu preteklost.


“Delali smo predvsem na psihi. Oprl sem se na psihologijo in skušal v začetno enajsterico postaviti mentalno najbolj stabilne,” je o prijemih pred prvim pokalnim derbijem dejal dežurni gasilec, ki je kot trener Olimpije vknjižil tretjo zmago. Pot do nje ni bila lahka, saj so Mariborčani povedli v uvodu drugega polčasa, gostitelji pa so znova pritisnili v zaključnih minutah: “Če si v krizi, je to nekaj normalnega. Ne moreš skozi celotno tekmo držati visokega ritma. Prav padci v igri so posledica krize.”

Zanimivo je bilo videti tudi začetno enajsterico zeleno-belih, saj v njej ni bilo niti ene od številnih zimskih okrepitev. “Brez njih sem pričel, ker morda v glavah mentalno niso najbolje pripravljeni. Imajo kakovost, v naslednjih tekmah jih bom zagotovo uporabljal, če bom seveda še na klopi,” je razkril Hadžić in z zaključkom odgovora poskrbel za novo vprašanje. Kako dolgo bo ostal na klopi Olimpije? “Veste, kako je. Olimpija je velik klub, rezultat je pomemben, tako kot za vse trenerje, tudi zame.”

Že v nedeljo čaka Ljubljančane zahtevno gostovanje v Celju, bo v mislih že tekma v Ljudskem vrtu? “Iti moramo tekmo po tekmo, ne smemo razmišljati o Mariboru. Smo v ‘kanalu’… Čeprav je pokalno tekmovanje in povratna tekma z Mariborom zelo pomembna, dvoboj s Celjem ni nič manj pomemben. Naredili bomo vse za tri točke, vselej gremo po zmago, saj smo Olimpijo,” odgovarja Hadžić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…