Olimpija in Maribor bosta ob 20:15 vstopila v prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije. Ljubljančani bodo pred svojimi gledalci napadli prekinitev velike krize, ki je zeleno-bele oddaljile od boja za naslov državnega prvaka, a naloga zagotovo ne bo lahka.


Zmaji so se pred dvobojem z večnim rivalom odločili za šok terapijo z menjavo trenerja, saj je Marijana Pušnika (začasno) nasledil Safet Hadžić, ki je že posegel po nekaj spremembah v začetni enajsterici. Dino Štiglec, ki ga je Ranko Stojić napovedal kot veliko okrepitev, je na položaju levega bočnega branilca zamenjal Mario Jurčević, namesto poškodovanega Branka Ilića bo v paru z Nemanjo Mitrovićem zaigral Aris Zarifović, trojico na sredini igrišča pa poleg Andraža Kirma in Kenana Bajrića tvori še povratnik po poškodbi Nik Kapun. Ob Leonu Benku in Juliusu Wobayju bo mariborsko zadnjo vrsto napadal še Blessing Eleke.

Brez sprememb ni šlo niti v mariborski enajsterici, saj Dino Hotić in Sintayehu Sallalich nimata pravice nastopa, Denis Šme in Marwan Kabha pa okrevata po poškodbi. Po sobotnem udarcu in hitri menjavi v obračunu s Krškim bo zobe stisnil Marko Šuler. Za spomladi standardno obrambno linijo bo tokrat stal Matko Obradović, ki je v skladu z napovedmi Darka Milaniča v golu zamenjal Jasmina Handanovića. Zvezno vrsto tvorijo Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Dare Vršič in mladi Sandi Ogrinec, ob Luki Zahoviću pa bo v napadu tokrat od prve minute zaigral Marcos Tavares.

In klopi? Hadžić med rezervisti nima napadalca, na priložnost čakajo Šeliga, Tijanić, Baskera, Štiglec, Avramovski, Alves in Cretu, na mariborskem seznamu rezervistov pa so se znašli Cotman, Bajde, Rajčević, Ahmedi, Bohar, Mertelj in Novaković.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…