Prvi pokalni finalist je znan, 20. maja bodo drugo pokalno zvezdico v zgodovini kluba naskakovali Celjani, ki so s skupnim izidom 3:2 iz tekmovanja izločili Maribor, mu preprečili lov na dvojno krono in si pred domačimi gledalci priigrali še osmi nastop v finalu Pokala Slovenije.


“Danes smo odigrali fantastično tekmo in dominirali vseh 90 minut. Celje je bilo predvsem v prvem polčasu srečnejša ekipa, tako da jim lahko čestitam za napredovanje v finale,” je po izpadu iz pokalnega tekmovanja na kratko dejal gostujoči strateg Ante Šimundža in nato s precej osornim tonom odgovoril še na edino vprašanje. Dejan Mitrović, novinar Ekipe 24, ga je povprašal o tem, kaj je manjkalo, da nogometaši Maribora niso uspeli doseči zadetka: “Ne vem, glede na Vaše znanje nogometa, mi lahko morda Vi odgovorite?”

Bolj zgovoren je bil domači trener Simon Rožman, ki je imel pri sestavi enajsterice še nekaj več težav kot kolega na mariborski klopi, a so Tadej Vidmajer, Gregor Bajde in Benjamin Verbič vseeno stisnili zobe. Mladi strokovnjak na klopi grofov je tako v prvi vrsti svojim varovancem čestital za lep dosežek: “Čestital bi svojim varovancem. Gre za herojsko dejanje, saj so se kljub poškodbam želeli zoperstaviti Mariboru. V precej ritmični tekmi so vzdržali vse nalete Maribora. Za to jim lahko dam le kapo dol.”

Že od samega začetka verjamemo v fante in v svoje delo. Sedaj prihaja čas, ko bomo skušali biti v najboljši formi in požeti vse kar smo v letošnji sezoni naredili. Se pa veselimo uspeha, izločitve Maribora in uvrstitve v finale. Mislim, da je to sanjska zgodba za Celje,” je še zaključil 32-letni trener, ki ga v soboto čaka nova zahtevna naloga, saj na Areni Petrol gostujejo Domžalčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…