Celjani se nikakor ne morejo znebiti naziva ekipe z največ pokalne smole. Grofje so v finalu Pokala Slovenije nastopili osmič in nogometno zelenico še sedmič zapuščali sklonjenih glav. Podobno kot leta 2006, so bili tudi tokrat v finalu boljši Koprčani, ki so se za razliko izpred devetih let, ko je bila tekma odigrana v Celju, tretje pokalne lovorike veselili pred domačimi gledalci, ki so dobro napolnili Bonifiko.


“Ekipi Kopra čestitam za zmago. Privržencem bi se zahvalil, da so se odzvali v tako velikem številu. Mislim, da je to za nas lepo priznanje. Nismo bili na želenem nivoju in Koper je zasluženo zmagal,” je uvodoma dejal trener Celja Simon Rožman, ki je priznal, da so njegovi varovanci v srečanje krenili preplašeno, kar je domača četa hitro kaznovala: “V prvem polčasu smo bili zagotovo preplašeni. Vzroke za to bi iskal kasneje, saj ne bi bilo pošteno do fantov, da analiziram dogodke, dokler so glave še vroče. Želja po lovoriki je bila morda premočna, nismo se držali taktičnega načrta. Mislim, da smo v drugem polčasu stopili na plin, je pa proti Kopru težko igrati na takšen način kot igra. Zadetek smo prejeli iz prekinitve, kjer so najmočnejši, nadaljevanje pa ste videli.”

“Glede na to, da je najboljši igralec lige, vemo, kaj pomeni v naši ekipi. Je vlečni konj ekipe, prispeval je svoj delež, je pa res, da ga ostali niso. To nas je malo odsekalo in nismo našli rešitve,” je uvodoma dejal mladi strateg Celja, ki je v nadaljevanju pokomentiral tudi številne prekrški nad svojim draguljem. “Mislim, da nisem prava oseba za komentar o sojenju, bi pa zagotovo sodil drugače. Če je v prvem polčasu na enem igralcu storjenih deset ali petnajst prekrškov… Vesel sem, da zapušča Slovenijo, saj je morda prehiter oziroma ‘prekvaliteten’ za določene obrambne igralce. Sodniki niso vplivali na končni rezultat, saj nismo igrali tako kot bi si želeli, vendar imam sam rad dinamično igro, nisem pa pristaš zavlačevanja. Vseeno pa štejejo lovorike in Koper je nocoj zmagal,” je zaključil celjski strateg.

Foto: Erik Gruškovnjak
“Koper je zasluženo zmagal,” je po tekmi priznal celjski strateg Rožman. (Foto: Erik Gruškovnjak)

“Celju čestitam za odlično tekmo. Menim, da so bili moji fantje danes fantastični. Prepričan sem, da bi se danes potegovali za precej višja mesta, če se ne bi lanskega avgusta zgodilo nekaj čudnih okoliščin. Veliko zmago posvečam Koprčanom, ki jih na Bonifiki še nikoli nisem videl v tako velikem številu, kar je zame veliko zadovoljstvo,” je dejal domači strateg Rodolfo Vanoli, ki je kljub štirim zaporednih porazom v državnem prvenstvu moštvo uspel dvigniti ter svoje varovance popeljati do pokalne lovorike in s tem tudi evropske vozovnice. Izkušeni Italijan je tudi tokrat dokazal pregovorno italijansko mojstrstvo v odločilnih tekmah, saj je z odlično taktiko uspel prelisičiti skoraj dvajset let mlajšega Rožmana. Z agresivno igro so kanarčku zaustavili Benjamina Verbiča, ki sta ga vselej, ko je bil pri žogi, čuvala dva koprska nogometaša: “Zavedal sem se, česar je Koper sposoben narediti. Luka Koper ni skušala zgolj zaustaviti enega posameznika, ampak je skušala igrati kot Koper in zmagati tekmo. Menim, da si moji varovanci zaslužijo velik aplavz. Koper že tri leta igra tako. Prvo leto smo bili v državnem prvenstu četrti, lani drugi za Mariborom, letos pa bi bili zagotovo višje, če se nam avgusta ne bi dogodile že omenjene pripetije.”

Kot je znano, se je Vanoli z upravo koprskega prvoligaša po vrnitvi v klub za sodelovanje dogovoril do konca sezone. Bo zmaga v pokalnem tekmovanju podaljšala sodelovanje? “Vrnil sem se s stiskom rok. Že pred leti, ko sem bil v sofijskem CSKA-ju, se v Koper nisem preselil zaradi denarja. Ta ekipa mi je všeč, vrnil sem se zato, ker verjamem v ekipo. V Kopru se počutim doma in rade volje bi ostal tukaj,” je zaključil Italijan, ki v Kopru bival tudi v času, ko ni bil trener Primorcev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…