Položaj bočnih branilcev je pri Mariboru že nekaj let eden najbolj deficitarnih, to se še posebej izkaže v primeru poškodb ali bolezni. Tako je tudi tokrat, ko trener Ante Šimundža ne more računati na Petra Stojanovića in Aleša Mejača, ki lahko igrata na poziciji desnega bočnega branilca. Pred tekmo z Rudarjem so vijoličasti rešitev poiskali v B moštvu, v tekmi s knapi je prvič zaigral tudi 19-letni Robert Pušaver.


Nogometaš doma iz Slivnice na Pohorju, ki je s prvim moštvom pred dobrim tednom odpotoval tudi v Lizbono, je po uspešno prestanem debiju priložnost dobil tudi na včerajšnji tekmi z Novomeščani, ki so jih vijoličasti premagali z izidom 4:2 in s skupnim izidom 6:3 napredovali v polfinale pokalnega tekmovanja. “Začeli smo slabše, v drugem polčasu pa smo prevzeli pobudo, zadeli štirikrat in to se nam je obrestovalo. Zelo sem zadovoljen z izidom in s svojo ekipo. Krki bi lahko dali še več zadetkov, saj smo imeli veliko priložnosti, ampak tudi s tem rezultatom sem zadovoljen,” je po tekmi dejal Pušaver in se v nadaljevanju dotaknil še zadetka Josipa Fučka, ki je v 63. minuti s prekrasnim udarcem s 30 metrov zadel za 1:2: “Zadetek je bil res fenomenalen. Spravil nas je na tla, a smo nekako pobrali, dali tri gole in prepričljivo zmagali.”

Foto: Jure Banfi
Robert Pušaver: “Zelo sem srečen, da lahko igram na tako visokem nivoju.” (Foto: Jure Banfi)

“Zelo sem zadovoljen, da me je trener Šimundža uvrstil v prvo enajsterico. Trudim se po svojih najboljših močeh in vidim, da to opažajo. Zelo sem srečen, da lahko igram na tako visokem nivoju,” je zadovoljno, a vseeno skromno, po drugem nastopu v dresu članskega moštva razlagal nekdanji član Jarenine, ki se je v Ljudski vrt preselil pred letom in pol, bil eno sezono član mladinske selekcije, v jeseni pa redno zbiral minute v dresu B ekipe, ki ji je s svojim prispevkom pomagal do prepričljivega vodstva in naslova jesenskih prvakov.

Za razliko od tekme s knapi, se je tokrat nekajkrat pogumno podal tudi v napad: “V prvi tekmi se želiš dokazati, da si dober in nočeš narediti veliko napako. V drugi tekmi je vseeno že nekoliko lažje. Druga tekma je bila veliko boljša kot prva, zato sem z njo tudi precej bolj zadovoljen kot s prvo.” 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…