Četverica pokalnih polfinalistov odšteva dneve in ure do povratnih srečanj, ki bosta dala majska finalista. Zadnjo črto pod prvi tekmi pa je danes potegnil tudi disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj, ki je za derbi v Stožicah izstavil “račun” v višini skoraj deset tisoč evrov, Olimpija bo plačala kar 6.850 evrov.


Člani navijaške skupine Green Dragons so med tekmo petkrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, ob zamenjavi so žalili enega izmed igralcev gostujoče ekipe, dvakrat pa so se žaljivo izražali o sodniku, zato se na podlagi določil Olimpiji izreče denarna kazen v višini 2.000 evrov. V 76. minuti tekme so člani domače navijaške skupine na tribuni množično prižgali bakle (20 do 25), odjeknilo pa je tudi vsaj 12 močnih detonacij kot posledica aktiviranja petard in njim podobnih pirotehničnih sredstev, zato se izrečeta denarni kazni v višini 1.000 evrov za množično prižiganje bakel na tribuni in 2.000 evrov za opisano aktiviranje petard in njim podobnih pirotehničnih sredstev. Za prižgane bakle v 82. in 86. minuti je Rogelj izrekel še kazen v višini 250 in 200 evrov, še 450 evrov pa bo Olimpija plačala zaradi odvrženih predmetov na igralno površino. Upoštevana je bila tudi predkaznovanost, ki je odnesla še 750 evrov.

Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine je bil kaznovan tudi Maribor. Gostujoči navijači so trikrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, v 34. minuti so na tribuni prižgali eno, v 49. minuti pa še osem bakel, pri čemer so eno odvrgli tudi na igralno površino. Mariboru je bila tako izrečena kazen v višini 1.000 evrov za žaljivo skandiranje, 100 evrov za prižgano baklo v 34. minuti, 700 evrov za aktiviranje bakel v 49. minuti in 750 evrov zaradi upoštevane predkaznovanosti. Enotna denarna kazen za navedene kršitve in upoštevano predkaznovanost znaša 2.550 evrov.

Povratno srečanje v Ljudskem vrtu, ki ga je NZS zaupala Damirju Skomini, bo zaradi dveh rumenih kartonov izpustil Marko Šuler.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…