Ljubljančani bodo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu branili zadetek prednosti. Prva pomladanska zmaga je pomembna psihološka prelomnica, saj v taboru zmajev upajo, da bodo po mariborskem skalpu lažje zadihali in tudi v prvenstvu nanizali uspešnejše rezultate.


“V psihološkem smislu je bila tekma zelo pomembna, da smo prebili led. Za nami je šele prvi polčas, v sredo nas čaka drugi v Ljudskem vrtu. Ostati moramo mirni, samozavestni in na tleh,” je po pomembni zmagi poudaril tokratni kapetan Nemanja Mitrović, ki se ni strinjal, da se je v glave zmajev po golu Vršiča naselil scenarij z novim neuspehom: “Niti ne. Menim, da smo na igrišču dobro stali. Tako v prvem kot drugem polčasu smo si priigrali nekaj priložnosti, izenačujoči zadetek Benka nam je dal veter v hrbet in prišli smo do preobrata.”

Mitrović priznava, da je gol Dareta Vršiča vnesel nekaj zmede v igro Olimpije, a so se gostitelji v zaključnih minutah pobrali in na krilih Leona Benka prišli do preobrata: “Mislim, da smo v primerjavi s prejšnjimi tekmami v drugem delu prvenstva odigrali dobro celotno srečanje. Hitro prejeti zadetek v uvodu drugega polčasa nas je malce presekal, vendar smo se uspešno vrnili, v zaključku preobrnili rezultat in zmagali z 2:1. Kot sem že dejal, je za nami komaj prvi polčas, v sredo nas čaka težka tekma, še prej pa gremo v Celje. Vemo, da nam v prvenstvu ne gre, v šestih tekmah smo osvojili zgolj eno točko. Dobro se moramo spočiti in razmišljati o Celju.”

Veselje po zmagi je bilo veliko, kar pa niti ne čudi, saj so Ljubljčani zadnjo uradno tekmo dobili že daljnega 4. decembra. “Skorajda smo že pozabili na občutek ob zmagah. Bilo je enkratno. Mislim, da bo zdaj za vse nekoliko lažje,”  je priznal branilec Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…