Domžalčani so si s sobotnim porazom nekoliko zagrenili vstop v zadnjo četrtino državnega prvenstva, v katerega bodo sicer krenili z drugega mesta lestvice, a s Celjani in Ljubljančani tik za ovratnikom. Še pred uvodno tekmo zadnje četrtine prvenstva čaka četo trenerja Luke Elsnerja gostovanje na koprski Bonifiki, kamor se želijo Domžalčani letos vrniti tudi konec maja, ko bo Koper gostil finalno tekmo Pokala Slovenije.


“Po takšnem porazu je težko dvigniti glavo, ampak enostavno nam ne preostane nič drugega. Lahko iščemo izgovore, vendar to ni v naši naravi. Čim bolje se moramo pripraviti na pokal in ponoviti predstavo proti Olimpiji. Prepričan sem, da Kopru ne bo lahko v boju z nami,” je za spletno stran domžalskega prvoligaša priznal vratar Nejc Vidmar, ki bi ga lahko po sobotnem obračunu z Olimpijo znova označili za enega najboljših posameznikov na tekmi. Ljubljančan v dresu Domžal je z nekaj izrednimi obrambami preprečil, da bi za njegovim hrbtom končala več kot ena žoga, medtem ko je bil ob prostem strelu Mihe Zajca brez možnosti. Po bolečem porazu z zmaji tudi Vidmar priznava, da bo pred jutrišnjim pokalnim gostovanjem na Primorskem najbolj pomembna psihična priprava: “V obračunu s Koprom bo najbolj pomembna psihična priprava. Pobrati se moramo po porazu z Olimpijo in pokazati še eno dobro predstavo. Ničesar se nam ni treba bati. Imamo zelo širok kader in v primerjavi z jesenskim delom smo na tem področju naredili korak naprej. Na vsakega člana ekipe lahko računamo in vsi igralci se zavedajo, da jih ekipa potrebuje. Vsak igralec mora biti čim bolje pripravljen in mora izkoristiti priložnost, ki se mu bo ponudila. V Kopru bosta manjkala Zec in Skubic, naslednjič bomo morda brez koga drugega. Imamo širok kader in manjkajoče igralce lahko enakovredno nadomestimo.”

“Ne glede na to, kako se bo odvijala tekma v Kopru, ne smemo izgubiti glave, ker gre šele za prvi polčas. Za finale bo potrebno odigrati dve zelo dobri tekmi. Prepričan sem, da bomo uspešni. Želim si ponovitve zgodbe iz leta 2011, ko sem v Domžalah osvojil edino pravo lovoriko. Dvoboj traja 180 minut, tako da v torek ne bo še nič odločenega. Na Bonifiki je potrebno odigrati pametno,” je še pristavil vratar Domžal, ki v letošnji sezoni kaže odlične predstave, s katerimi si je pred tedni priigral tudi reprezentančno vabilo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…