Domžalčani so doslej pokalno lovoriko osvojili le enkrat, v sezoni 2010/11, potem ko so se Mariborčanom v finalni tekmi maščevali za poraz leto poprej. Lani je bila v četrtfinalu tekmovanja za rumeno-modre usodna Olimpija, s katero se vodilno moštvo državnega moštva meri tudi tokrat. Varovanci trenerja Elsnerja bodo morali za uvrstitev v polfinale v Stožicah nadoknaditi gol zaostanka s prve tekme.


“Na prvi tekmi smo Olimpiji ostali zelo veliko dolžni, saj smo zapravili kopico lepih priložnosti. V Stožice gremo po zmago in po napredovanje,” je že po sobotni tekmi s Koprčani za klubsko spletno stran dejal kapetan Nejc Skubic, v letošnji sezoni eden najboljših posameznikov v zasedbi trenerja Elsnerja. Domžalčani bodo morali za uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja v Ljubljani izničiti prednost zeleno-belih, ki so prvo srečanje dobili z zadetkom Arisa Zarifovića. Nekdanji branilec Interblocka in romunskega Otelula, s katerim je nastopal tudi v elitni Ligi prvakov, pa pravi, da se moštvo kljub zaostanku ne bo zaletavalo z glavo skozi zid: “V Ljubljani zagotovo ne bomo od prve minute krenili brezglavo. Za to ni potrebe, saj nam že en gol prinaša podaljšek in tudi prednost v primeru višje zmage z enim golom razlike. Zagotovo se ne bomo zaleteli, bomo pa od prve minute zaigrali agresivno, tako kot v Domžalah. Pritiskali bomo na nasprotnika in si poizkušali pripraviti čim več priložnosti. Predvsem pa moramo biti v obrambi organizirani in ne smemo prejeti gola. Če ga prejmemo, bo vse skupaj veliko težje. V tekmo bomo šli mirno. Verjamem v ekipo in napredovanje v polfinale.”

Če bo Skubic pomemben adut gostov predvsem v obrambi, bo imel pomembno vlogo v napadu Benjamin Morel, ki v zadnjih tednih igra v izvrstni formi. Izkušeni Francoz je nekoliko drugačnega mnenja kot kapetan, saj pravi, da Domžalčani ne bodo preračunavali: “V torek imamo lepo priložnost pokazati dober nogomet na izjemno lepem stadionu. V Ljubljano odhajamo po polfinale pokala. Ne smemo biti preračunljivi. Zaigrati moramo na vso moč, trdno v obrambi in učinkovito v napadu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …