Mariborčane jutri popoldne čaka prvo polfinalno srečanje Pokala Slovenije, v Ljudskem vrtu gostujejo Celjani, ki so jeseni vijoličastim že zadali dva boleča poraza. Mariborski strateg Ante Šimundža je pred današnjim dopoldanskim treningom napovedal, da bo Jasmin Handanović mesto v golu prepustil enemu od dveh preostalih vratarjev.


Tako bo kaj lahko do uradnega debija v vijoličastem dresu prišel Matko Obradović, ki po poletnem prestopu iz novomeške Krke na uradnih preizkušnjah še ni okusil slasti igranja v golu Maribora. Dalmatinec je vlogo drugega vratarja sicer opravljal na zadnjih treh ligaških tekmah. Jutri pa gre v začetni enajsterici Maribora pričakovati še nekaj sprememb, saj kaznovani Petar Stojanović in oboleli Damjan Bohar ne bosta nastopila, o nastopu Arghusa pa bo odločitev padla na današnjih treningih. “Maribor pred začetkom sezone postavi visoke cilje. Lovimo osvojitev državnega in pokalnega naslova, v Evropi pa priti čim dlje. Kljub temu, da je državno prvenstvo privilegij, si želimo osvojiti tudi pokalne lovorike. Gre za pomembne in tekmovalne tekma, v kateri pa lahko priložnost dobijo tudi mlajši nogometaši. V tej smeri tudi razmišljamo, mlajše igralce smo v prvo ekipo vključevali že na prejšnjih pokalnih tekmah. V tekmo pa gremo zelo ambiciozno,” je dejal Ante Šimundža in v nadaljevanju še pristavil: “Ne gre za mešano zasedbo, potrebno se je zavedati, da je Vršič povratnik, Filipović je blizu povratka. Rajčeviću se je v Kopru pojavila povišana temperatura, Bohar zaradi povišane temperature ne trenira zadnja dva dni. Mimo tega ne moremo, vendar imamo zadaj mlade igralce, ki opozarjajo nase in trkajo na vrata prvega moštva. Tudi mladim popolnoma zaupam, z delom dokazujejo, da so vredni prve ekipe in bodo nekoč tvorili prihodnost mariborskega nogometa.”

Dalibor Volaš je po tekmi v Kopru dejal, da bodo skušali s soigralci velik korak proti uvrstitvi v finale pokalnega tekmovanja storiti že na prvi tekmi, a Šimundža opozarja:“Težko je storiti drugi korak, še preden greš v prvega. Lahko pa tlakujemo cesto. Delali bomo na tem, da bomo boljši v dveh tekmah, bomo pa na prvi tekmi storili velik korak k pozitivnemu izidu, če ne bomo prejeli zadetka.”

“Gre za dinamično in tekaško razpoloženo ekipo, ki želi doseči zadetek več. Če jim to uspe, so zelo nevarni, lahko pa se obrne tudi v drugo smer. Vseeno pa jutri pričakujem defenzivno naravnanega nasprotnika, ki bo svojo priložnost iskalo v Celju, tokrat pa nas bo skušalo presenetiti s protinapadi, na kar se bomo pripravili,” se je šef mariborske stroke za konec nasprotnika dotaknil.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…