Mariboru ni uspelo. Od napovedane igre s tremi napadalci se je uresničilo zgolj to, da je mesto ob Novakoviću in Zahoviću, ki ne najde poti iz strelske krize, srečanje pričel tudi Tavares, ki pa je zasedel mesto Dareta Vršiča. Slednji, še posebej spomladi motor in vlečna lokomotiva Maribora, je presenetljivo zgolj obsedel na klopi.


Darko Milanič je najboljšega igralca letošnje sezone v igro poslal v drugem polčasu, ko je voda že pošteno tekla v mariborska grla, a tudi Vršič ni uspel streti odpora ljubljanske obrambe. Zmaji so se Mariboru zoperstavili z mariborskim receptom, z organizirano in čvrsto postavitvijo. Kljub temu je Milanič tekmo ocenil kot odlično: “Ne moremo biti veseli. Naredili smo veliko, igrali odličen nogomet, od začetka imeli pobudo, dominirali, prebijali … gol je visel v zraku. Ko imaš občutek, da si odličen in da bo prej ali slej prišlo do zadetka, smo ga dobili, kar je spremenilo tok tekme. Nasprotnik se je potem še bolj zaprl in zgostil linije pred svojimi vrati, v čemer so dobri zaradi svoje višine in to ni bilo lahko prebiti. Kljub temu smo po našem zadetku imeli dovolj situacij, ko bi lahko bili nevarni in tudi smo bili nevarni, vendar nismo uspeli zadeti. Žal mi je, da nismo prvi zadeli, da nismo napredovali, saj smo odigrali odlično tekmo.”

Milaniču se tveganje s potezo, da Dareta Vršiča pusti na klopi, ni obrestovalo z ‘jackpotom’ – uvrstitvijo v pokalni finale. Kaj so bili glavni razlogi, da je morda kar najmočnejše orožje pustil na klopi? “Več razlogov je. Pred nami je še izredno veliko tekem. Dare ima za seboj štiri celotne tekme. Tavares se odlično znajde na takšnih tekmah, ko ni veliko prostora. In tokrat ni bilo veliko prostora. Pokazalo se je, da bi bila naša poteza fantastična … saj je imel priložnosti, da bi lahko zadel. Nenehno je bil aktiven v zgoščenem prostoru. Po drugi strani pa je bilo že vnaprej jasno, da je potrebno imeti pripravljeno tudi nekoga za menjavo, da lahko dodamo nekoga svežega, čeprav o svežini pri Daretu po toliko zaporednih tekmah ne moremo govoriti. Pa vendar smo ob njegovem vstopu v igro imeli še ogromno časa, da bi tekmo spremenili, ko vsaj v sredini ni bilo več takšnega pritiska. Nasprotnik je bil bistveno bolj zgoščen v svojem kazenskem prostoru. To so bili glavni motivi, da danes ni začel tekme.”

Mariborski strateg, ki je v zadnjih šestih tekmah svoje moštvo popeljal do vsega ene zmage, verjame, da pokalni izpad ne bo vplival na predstave v državnem prvenstvu, v katerem imajo Štajerci veliko prednost pred zasledovalci. Zato pa lahko skrbi forma napadalcev, še posebej prvega klubskega strelca Luke Zahovića. “Trener razmišlja o vsem, kaj se dogaja z moštvom. O vsem se pogovarjamo s sodelavci in iščemo rešitve, ki bi bile optimalne. S tem smo soočeni vselej. Ne zgolj z njim, ampak tudi z vsemi ostalimi. Luka zdaj nekaj časa ni zadel. Tudi danes smo bili pred golom malce nemirni, ko bi lahko boljše zaključili akcije. Ne samo Luka. Poizkušali bomo najti mirnost in zadetke, da bi bili boljši pred golom. V tem trenutki nam manjkajo goli. Igro imamo, dinamiko imamo. Fantje odigrajo odlične tekme, iščejo rešitve in jih tudi najdejo. Zvezni igralci so v dobri formi. Zdaj moramo popraviti, da bi bili tudi napadalci na vsaki tekmi bolj natančni.”

“Raje odgovorim kasneje, ker posnetkov še nisem videl. Me morem verjeti nekomu, ki je dejal, da je bil storjen prekršek za enajstmetrovko nad Vilerjem ali pa, da je žoga nasprotnika zadela v roko in bi bil prosti strel na robu kazenskega prostora. Kasneje, ko bom videl posnetek, vam rade volje povem,” pa je o vlogi Skomine dejal Milanič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…