Za razliko od odlično razpoloženih Goričanov, nekaterih od njih so po osvojeni lovoriki pokazali pristno veselje, prednjačil je predvsem razposajeni vratar Alex Cordaz, je bil razumljivo slabše volje po tekmi Aleš Mertelj, ki se s soigralci tokrat ni uspel veseliti dvojne krone.


“Finalne tekme se igrajo z razlogom, da se zmagajo, a tokrat na žalost ni šlo. Letos nam tako kot lani ni uspelo osvojiti vseh treh lovorik, zaradi česar je razočaranje seveda prisotno, sezona pa zaradi poraza ni nikakor slaba. Tokrat lahko Gorici čestitam za zmago, izkoristili so svoje protinapade in slavili,” je po finalni tekmi pokalnega tekmovanja povedal 27-letni vezist, ki mu tokrat ni bilo dano, da bi se veselil še četrtega pokalnega naslova v dresu vijoličastih.

“Gorica se je dobro branila, dobro zaprla poti v kazenski prostor, tudi v napadu so bili konkretni in v pravem trenutku izkoristila priložnost. Celotno srečanje so čakali na prave protinapade in v zaključku srečanja jim je enega od njih uspelo izkoristiti,” je o tekmi razpredal gorenjski vezist, ki je igrišče zapustil po prvem zadetku Goričanov. Kljub današnjemu porazu sezono ocenjuje za zelo dobro:  “Leto je bilo polno turbulenc, s precej vzponi in padci, a konec koncev je bila sezona, tako v doma kot v Evropi, zelo dobra. Doseženo morda malce skazi današnji poraz, a ne v takšni meri, da bi porušili vse dobro, kar smo dosegli v celotno sezoni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …