V večernih urah, če ne bo velikega presenečenja, malce pred pol osmo, bomo izvedeli ime zadnjega polfinalista Pokala Slovenije. Za zadnjo polfinalno vstopnico se borijo Mariborčani in Novomeščani, ki so pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu, ki se bo pričela ob 17:30, pred težavno nalogo.


Štajerci so gostovanje na Portovalu, čeprav so se po zadetku Josipa Fučka znašli v zaostanku, zapuščali dobre volje, saj sta Jean-Philippe Mendy in Aleš Mejač poskrbela za ugodno izhodišče pred povratnim obračunom. Dolenjci na povratni tekmi potrebujejo zmago, do katere pa vodi težka pot, saj Mariborčani v zadnjih tednih tudi na domači fronti kažejo vse boljše predstave. Krka v petih ligaških tekmah v štajerski prestolnici še ni uspela slaviti, edino točko so osvojili davnega leta 1993. Za nameček pa Novomeščani, ki so po zmagah nad Radomljani in Ljubljančani močno okrepili tudi načeto samozavest, v goste prihajajo brez dveh pomembnih obrambnih adutov, saj zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov Nikola Žižić in kapetan Danijel Dežmar ne bosta smela pomagati svojim soigralcem. Nekaj težav ima s sestavo moštva tudi domači strateg Ante Šimundža, saj je Aleš Mejač še vedno vprašljiv, obračun pa bo izpustil tudi Petar Stojanović, ki je ob zlomljenem nosu staknil še vročino.

Ante Šimundža se zaveda, da napredovanje v polfinale še ni potrjeno, saj njegove varovance čaka še drugi polčas obračuna z Dolenjci: “Imamo prednost s prve tekme, toda to ne pomeni, da nas čaka le formalnost. Zavedamo se nepredvidljivosti pokalnih preizkušenj, tako da so bile priprave posvečene le dvoboju v sredo, vse druge zadeve so zdaj potisnjene v ozadje. Prva naslednja obveznost je pokal, jasno je, da nas zanima le zmaga za uvrstitev v polfinale. Tekmeci so z zmago v Stožicah dobili še dodatni zagon, tudi na prvi tekmi v Novem mestu so se predstavili v dobri podobi. Opozoril je bilo dovolj. Telesno in miselno moramo biti na visoki ravni, le tako bomo uresničili cilj.”

Glavni sodnik srečanja Dejan Balažič, srečanje pa si boste, kot smo pisali že včeraj, lahko ogledali brezplačno.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…