Celjani so prekinili mariborske sanje o dvojni kroni. Vijoličastim ni uspel dosežek, da bi se še šestič zapored uvrstili v pokalni finale, v katerem bi 20. maja naskakovali deveto pokalno zvezdico. Moštvu stratega Anteja Šimundže na povratni tekmi ni uspelo priti do preobrata, čeprav so Mariborčani predvsem v prvem polčasu prikazali odlično predstavo.


“Danes smo dali vse od sebe, poizkušali smo vse. Veliko smo tekli in se borili, manjkal je zgolj zadetek, ampak takšen je nogomet. Sedaj se moramo osredotočiti na državno prvenstvo, saj bo to naše,” je dejal kapetan Marcos Tavares, ki je po koncu obračuna stopil pred novinarske mikrofone. Mariborčane po izpadu iz pokalnega tekmovanja čakajo le še prvenstvene preizkušnje, do konca sezone bo na sporedu še osem dvobojev, ki bodo dali končno odločitev o državnem prvaku. Tavares pravi, da bo potrebno dvigniti glave in se osredotočiti na prihajajoče obveznosti: “Že od prve minute smo si želeli zadetka. Bili smo blizu, stresli tudi vratnico in bili blizu. Kot sem že dejal, takšen je nogomet, žoga ni šla v gol. Vsi smo dali vse od sebe, potrebno je dvigniti glave in se osredotočiti na prvenstvo.”

Vijolice nova preizkušnja čaka že v petek zvečer, ko se bodo v domžalskem Športnem parku pomerili z Radomljani: “Pokazali smo dobro energijo, ki jo želimo obdržati tudi v prihodnje in jo prenesti v državno prvenstvo. Sedaj bomo lahko povsem osredotočeni na prvenstvo. Že v petek bomo naredili vse, da bomo premagali Radomlje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…