Domžalčani so se po štirih letih znova prebili v polfinale Pokala Slovenije. Podobno kot v sezoni 2010/11, ko so po zmagi na Mariborom edinkrat do sedaj tudi osvojili pokalni naslov, so se do polfinalne vstopnice prebili po izločitvi ljubljanske Olimpije. Podobno kot pred štirimi leti, so tudi tedaj Ljubljančani dobili prvo tekmo v Domžalah, nato pa pred domačimi gledalci zapravili prednost in izpadli. Se bo zgodovina izpred štirih let ponovila vse do finala?


“Če potegnemo črto čez obe tekmi, je bilo naše napredovanje v polfinale povsem zasluženo. V prvem polčasu se je odvil idealen scenarij, ki smo si ga tudi zaslužili. Pokazali smo pravo željo, motivacijo in veliko kvalitete v igri. Uspelo nam je obrniti rezultat, kar ni majhna stvar proti močni in kakovostni Olimpiji. Pred tekmo smo odločno govorili, da si želimo priigrati napredovanje v Stožicah in to smo tudi uresničili na igrišču,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal Luka Elsner, strateg domžalske čete. Slednji je lahko bil s predstavo svojih varovancev izjemno zadovoljen, še bolj kot pred tednom dni, ko je šepala realizacija. Možje v rumeno-modri opravi so tokrat odpravili tudi to pomanjkljivost in mrežo domačega vratarja Aleksander Šelige že v prvem polčasu zatresli trikrat: “V primerjavi s prvo tekmo je bila edina razlika v naši učinkovitosti. Izkoristili smo tudi najmanjše priložnosti, še posebej to velja za prekinitve, s katerih sta bila dosežena prvi in tretji gol. Zelo pomembno je bilo, da smo hitro zadeli, saj smo se nemudoma vrnili v enakopraven položaj. Samozavest je zrasla in nadaljevanje je bilo veliko lažje. Ob učinkovitosti v prvem polčasu, smo v drugem delu z veliko energije, ki smo jo pustili na igrišču, obdržali prednost.”

Nogometaši kljub napornemu ritmu in po krajši rezultatski krizi, ki pa je trajala vsega nekaj tekem, znova kažejo odlične predstave, ki so jih krasile že v uvodu sezone, ko so Domžalčani nanizali deset tekem brez poraza. S predstavami svojega moštva je zadovoljen tudi 32-letni trener: “Igralci na zadnjih tekmah igrajo enkratno. Strokovno vodstvo pred tekmo le predstavi svoje ideje ter zahteve in igralci jih na igrišču odlično izvedejo. Oni so najbolj zaslužni za letošnje uspehe in zaslužijo si vse pohvale.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …