V domžalskem taboru pred današnjim obračunom s Koprčani poudarjajo, da je pred njimi najpomembnejša tekma v dosedanjem delu sezone. Domžalčani morajo nadoknaditi prednost s prvega polfinalnega obračuna, ki so ga na domači zelenici Koprčani dobili z zadetkom kapetana Ivice Guberca, ki je bil tedaj tudi izključen, česar pa moštvo trenerja Luke Elsnerja ni znalo izkoristiti. Če se želijo Domžale 20. maja vrniti na Bonifiko, morajo danes slaviti z dvema zadetkoma razlike, kar pa verjetno ne bo nič kaj lahka naloga…


“Zavedamo se, kaj vse nam prinaša tekma s Koprom. Z napredovanjem v finale pokala bi že aprila rešili sezono in uresničili naš osnovni cilj. Od prve minute bomo morali biti stoodstotno osredotočeni, saj ne smemo prejeti gola. Na drugi strani lovimo gol zaostanka in čaka nas izjemno zahtevno delo, saj Koper pod novim trenerjem zelo dobro igra v obrambi. Po vsej verjetnosti bodo v sredo zaigrali v še bolj zaprti formaciji, ki jo bomo morali nekako prebiti. Če bomo imeli malce sreče in bomo pokazali dovolj želje, sem prepričan, da nam bo uspelo,” je po tekmi z Gorico, ki ji je zabil dva zadetka, za klubsko spletno stran dejal Slobodan Vuk. Mlajši od bratov Vuk je v preteklih tednih že prikazal nekaj dobrih predstav, a mu gola ni uspelo doseči, zato pa je bilo olajšanje po prekinitvi strelske suše, ki je tudi zaradi številnih težav s poškodbami trajala vse od decembra 2013, toliko večje.

S svojim varovancem se strinja tudi Luka Elsner, ki je bil po tekmi v Kopru precej nejevoljen zaradi pristopa nekaterih nogometašev. Domžalčani bodo morali prebiti koprski bunker, s katerim so Primorci pod vodstvom trenerja Rodolfa Vanolija že ‘navduševali’. Za nameček pa bo moral Elsner začetno enajsterico sestaviti brez pomembnega obrambnega dvojca, saj Darko Zec in Uroš Korun zaradi prepovedi igranja nimata pravice nastopa, manjkali pa bodo tudi dlje časa odsotni Zeni Husmani, Veljko Simić in Dejan Milić. Kljub zaostanku pa Elsner ne napoveduje lova na vse ali nič: “Ekipa, ki ima prednost z domačega igrišča in je s taktičnega vidika bolj obrambno naravnana, jo bo na našem igrišču zagotovo poizkušala ohraniti. V fazi obrambe je Koper izjemno dober, hkrati pa ne smemo pozabiti, da smo na Bonifiki prejeli gol. Vsakič, ko so žogo poslali na našo polovico igrišča, so bili zelo nevarni. Zaradi tega moramo biti pazljivi in do določene mere tudi potrpežljivi. 90 minut je dolgo obdobje in en gol nam zadostuje za podaljške. Če bomo šli od prve minute z glavo skozi zid, lahko sami sebi uničimo vse možnosti. V tekmo moramo iti previdno, racionalno, a hkrati pogumno.”

Domžalčani so po včerajšnjem treningu odšli v karanteno, v kateri bodo ostali vse do današnje tekme, kar bo skušal trenerski štab izkoristiti tudi za dvig samozavesti in motivacije. “Naš cilj je jasen in vera v naše sposobnosti je zelo močna. Tekma od nas zahteva izredno pozitiven in motiviran pristop. Vsi igralci, vključno s tistimi, ki ne bodo neposredno vključeni v kader za tekmo, morajo naredi vse, da obrnemo rezultat v svojo korist. Če bo to dovolj za finale pokala, bomo veseli, v nasprotnem pa se bomo lahko vsaj pogledali v ogledalo, kar se po prvi tekmi v Kopru nismo mogli,” je zaključil Ljubljančan na klopi Domžal, ki si, podobno kot Vuk, želi številčne in bučne podpore s tribun.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…