Po Mariboru so včeraj brez pokalnega finala ostali še Domžalčani. Še po koncu jesenskega dela tekmovanja, ko sta polfinalna para že bila znana, bi verjetno marsikdo v prepričanju, da bodo Mariborčani in Domžalčani izločili Celje in Koper, potisnil roko v ogenj, a sta oba finalista izkoristila padec forme in se prebila do vsaj deloma presenetljivega finala, ki pa ni nezaslužen.


Domžalčani so za preobrat in uvrstitev v finale potrebovali zmago z dvema zadetkoma razlike, a je bilo po dobri uri igre, ko je Denis Halilović goste popeljal v vodstvo, jasno, da bo četa trenerja Luke Elsnerja težko prišla do finalne vstopnice. Domžalski strateg je bil po tekmi zadovoljen z videnim v prvem polčasu, ko pa njegovi varovanci žoge niso uspeli spraviti za hrbet gostujočega vratarja Vasje Simčiča. V nadaljevanju so Domžale nekoliko padle, gostje pa so do vodstva prišli preko najmočnejšega orožja – prekinitve, kar je izpostavil tudi Elsner, ki pa je po tekmi za klubsko spletno stran priznal, da si njegovo moštvo zaradi zapravljenih priložnosti ni zaslužilo igranja v finalu: “Nogomet je sestavljen iz trenutkov, ko si ustvarjaš priložnosti, a jih ne izkoristiš in trenutkov, ki jih nasprotnik izkoristi. Takšna je naša zgodba v tem trenutku in se nam je nekajkrat zgodila tudi v prvenstvu. Močno lahko obžalujemo uvodnih deset minut v Kopru in tokratni prvi polčas. Na Bonifiki smo zaspali, v Domžalah pa smo si ustvarili nekaj zrelih priložnosti, večkrat streljali na gol, a enostavno nismo uspeli zadeti. Ne smemo si lagati. Priznati si moramo, da si zaradi neizkoriščenih priložnosti ne zaslužimo finala pokala. Škoda je zamujene priložnosti, saj imajo igralci v svojih karierah le redko možnost igrati v finalu. Vsake neizkoriščene priložnosti je škoda. Upam, da nas ta neuspeh močno boli, saj se moramo iz te izkušnje čim več naučiti. Materiala za učenje je več kot dovolj. Zelo pomembno je, da pozabimo na ta trenutek in vse moči usmerimo v prvenstvo, ki nam ponuja priložnost, da si izborimo Evropo. Niti slučajno ne bomo dovolili, da ostanemo brez evropskega mesta za prihodnjo sezono, ker je to preveč pomembno za klub in nas.”

Če je mariborski strateg po torkovi v tekmi v Celju dejal, da je Maribor odigral odlično tekmo, a ni uspel zadeti, je Elsner ubral nasprotno pot. Lepota v igri in priložnosti ob porazu ne štejejo kaj prida: “Nogomet se igra za gole, kar Koprčani na čelu z gospodom Vanolijem dokazujejo že nekaj časa. Igra se za gole in zmage. Borimo se, da si ustvarimo priložnosti, a jih ne realiziramo. Igra gre hitro v pozabo in že jutri bomo vedeli le, da smo izgubili in ne to, da smo bili ustvarjalni in si pripravljali priložnosti. Dokler bomo govorili le o lepi igri in priložnostih, točk pa ne bo, se bomo oddaljili od poklicnega nogometa, ki se igra za rezultat.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…