Sreda je bila v Sloveniji v znamenju treh pokalnih obračunov, glede na stanje na lestvici in minule obračune, je bilo najtesnejši razplet pričakovati v Domžalah, kjer so domači nogometaši gostili Ljubljančane. Ti so si pred povratno tekmo zagotovili prednost, a v domačem taboru kljub porazu niso bili preveč nezadovoljni.


“Bitka je izgubljena, vojna še zdaleč ne. Komaj čakam povratni dvoboj v Ljubljani, da se odkupimo za današnji rezultatski neuspeh, saj je bilo vse ostalo pozitivno. Zaradi tega komaj čakam, da si povrnemo tisto, kar smo danes izgubili. Želimo dokazati, da smo si v tem dvoboju zaslužili več. Hočemo obrniti stvari na glavo, česar smo vsekakor sposobni, še posebej glede na prikazano na današnji tekmi,” je po porazu za spletno stran kluba z 0:1 dejal domači strateg Luka Elsner. Domžalčani v letošnji sezoni od prvoligašev niso premagali prav Olimpije, ki je v ligaškem obračunu iztržila remi, tokrat pa celo slavila. Elsnerja je nekoliko zmotilo tudi delo sodniške trojke, ki jo je vodil Nejc Kajtazović, saj je ta po mnenju domačega trenerja z nekaterimi spornimi odločitvami v moštvo vnesel nepotrebno nervozo. Mladi strateg pa za poraz ni želel okriviti sodnikov: “Če pogledamo širše, nismo deležni nobene podpore in je tudi nikoli nismo bili. Na koncu koncev te niti ne zahtevamo. Želim si le, da vsak pri sebi opravi temeljito analizo in spozna, kje je storil napake. Mi to z ekipo vedno naredimo, zato se ne mislimo nad nikomer pritoževati, saj smo si za poraz krivi sami. Imeli smo veliko priložnosti, a nismo zadeli. Vsekakor je zoprno izgubiti na takšen način. Pojavi se tudi nekaj nervoze, ker si mnenja, da bi se morale nekatere situacije obrniti tebi v prid. V tem trenutku govorim na slepo, saj si še nisem ogledal posnetka, zato posameznih dogodkov ne bi rad komentiral. Na koncu koncev pa se z njimi niti ne ukvarjam, saj sem popolnoma osredotočen le na svojo ekipo in njeno predstavo na igrišču. Krivda za poraz je izključno naša.”

Domžalčane v soboto čaka obračun s Koprčani, ki so v šestem krogu Prve lige Telekom Slovenije klonili po napetem obračunu in zadetku Saše Aleksandra Živca, povratni obračun z Ljubljančani pa bo v Stožicah odigran že v torek, ob 18. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …