V nekoliko vetrovnih vremenskih pogojih se je današnji četrtfinalni pokalni obračun med Aluminijem in Gorico končal z minimalno zmago Goričanov, ki se lahko pohvalijo s solidnim drugim delom tekme. Igralci Aluminija so v prvih 45. minutah odigrali disciplinirano, nasprotniku pa niso dopuščali nobene svobode na svoji polovici igrišča. Na tekmi, ki jo je v živo spremljalo okoli 100 gledalcev, smo lahko videli dosti tekanja, a le malo pravih priložnosti. Goričani so večinoma poizkušali po desni strani, kjer je bil večji del tekme zelo prodoren Matija Širok, ob omenjenemu igralcu, pa so bili še aktivni Berardocco in Bazzoffia. Domačini so večji del tekme poizkušali s prodori po bokih, največ preglavic gostujoči obrambi, pa je povzročal prav napadalec Aluminija Robert Kurež.


Pokal Slovenije – prva tekma četrtfinala. Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič.
Kidričevo: Športni park,  100 gledalcev.
ALUMINIJ 0:1 GORICA
Strelci: Bazzoffia (56. min)

Aluminij: Lipovac, Bingo, Horvat, Rešek (74 Petek), Letonja (66 Pečovnik), Grezda (84 Jovanović), Medved, Drevenšek, Topolovec, Kurež, Kovačevič.
Gorica: Simčič, Kavčič, Jogan, Širok, Enow (87 Celcer), Addae, Berardocco (79 Vetrih),  Ihrig-Farkas (54 Aguillar), Danilievičius, Ndiaye, Bazzoffia.

V uvodnih minutah je dvoboj Aluminija in Gorice pripadel domačim, ki so zelo dobro pokrivali prostor na svojem delu igrišča, s čimer so tudi posledično razvili nevarne protinapade. V prvih desetih minutah so domačini izvedli kar tri kote, a jim na žalost ni prineslo uspeha. V 4. minuti tekme smo videli pravzaprav prvi poizkus domačinov, ki so po uigrani akciji iz prostega strela na robu kazenskega prostora prišli do strela, a je žoga zletela mimo desne vratnice Simčiča. V osmi minuti so imeli domačini vnovič priložnost, ko je po kotu do strela z glavo prišel Bingo, a je žoga zletela visoko preko vrat Goričanov. Po začetnem pritisku domačinov, so se igralci Gorice otresli začetnega pritiska in napadli domača vrata, a je obrambna vrsta Aluminija prekinila vsak resnejši poizkus organiziranega napada Goričanov. V 13. minuti smo tako videli prekršek Enowa nekje na 25 metrih od vrat Vasje Simčiča, streljal je Horvat, a je žoga zletela mimo vrat. V 17. minuti je nato poizkušal Ihrig-Farkas, to je pravzaprav bil prvi strel na domača vrata, a je strel Lipovac z lahkoto ukrotil. V 22. minuti pa odlično izveden prosti strel Berardocca, ki je odlično zaposlil Addaaea, a je slednji z glavo meril nenatančno, saj je žoga zletela mimo leve vratnice domačega vratarja. Po imenitni priložnosti Goričanov pa se je igra nekoliko umirila, na sredini igrišča smo lahko spremljali veliko borbenosti obeh ekip, predvsem domačini, pa so poizkušali s kratkimi in hitrimi podajami priti do prednosti. V 39. minuti je Marko Drevenšek izvajal prosti strel iz okoli 20. metrov, dobro meril, a je žoga kljub temu zletela mimo leve vratnice Vasje Simčiča. V 41. minuti vnovična priložnost za domačine. Po prekršku Jogana nad Kurežem, je prosti strel izvajal Leon Horvat, ki je lepo podal v kazenski prostor, kjer je eden od domačih igralcev prišel do lepe priložnosti, a je žogi pot v mrežo preprečil nekdo od Goričanov in žogo izbil v novi kot za domačine.

V drugem polčasu pa smo lahko spremljali bolj živahno igro, saj so domačini puščali malo več prostora na svoji polovici, kar so Goričani z veseljem izkoriščali. Kljub temu pa so si prvo zares lepo priložnosti priigrali domačini, ko je Robert Kurež, po napaki Kavčiča, prišel do imenitne priložnosti, a je žoga za las zgrešila gostujočo mrežo. V 54. minuti tekme pa prva menjava, gostujoči trener je Ihring-Farkasa zamenjal za hitrega in prodornega Aguilarja. V 56. minuti pa hiter prodor po levi strani Solomona Enowa, ki je v drugem poizkusu le uspel spraviti predložek v kazenski prostor domačinov, žoga je prišla do Bazzoffie, ki je rutinirano ukanil domačega vratarja in gostujoče moštvo popeljal v vodstvo z 0:1. Le minuto kasneje odlično izveden prosti strel Drevenška, a je goriška obramba uspela žogo izbiti v nov kot za domačine. Po izvedenem kotu so igralci Aluminija imeli odlično priložnost za izenačenje, a je tokrat izvrstno posredoval Vasja Simčič. V 61. minuti nova priložnost za Goričane. Na sredini igrišča je Addae podal odlično globinsko podajo, do katere se je dokopal hitri Aguilar, poizkusil z zvitim strelom, a zgrešil. V 66. minuti tekme je prišlo tudi do prve menjave v domači vrsti, ko je Letonjo zamenjal Pečovnik. V 74. minuti hiter proti napad domačinov, po levi strani je prodiral Pečovnik, na robu kazenskega prostora lepo našel Drevenška, ki pa je meril nekoliko nenatančno. Prav v 74. minuti pa je prišlo tudi do nove menjave, Rešek je odšel iz igre, v igro pa prišel Petek, ki je tudi nekoliko poživil igro Aluminija. Le minuto kasneje si je Robert Kurež priboril žogo na polovici Goričanov, lepo podal Pečovniku, le-ta pa je zaključil nekoliko prešibko. V 77. minuti pa zelo lepa akcija domačinov, ki so s hitrimi, kratkimi podajami pretentali gostujočo obrambo, Petek je prodrl po levi strani in poizkusil s podajo v kazenski prostor, a je Simčič žogo z lahkoto ukrotil. V 79. minuti je prišlo do druge menjavi pri gostih, igrišče je zapustil danes razpoloženi Berardocco, v igro pa je prišel Amedej Vetrih. Domačini so poizkušali v zadnjih desetih minutah rezultat izenačiti, a je bila goriška obramba pretrd oreh. V 82. minuti je po odbiti žogi prišel do strela Denis Topolovec, ki je streljal zelo močno, a je žoga zletela mimo vrat Vasje Simčiča. V 84. minuti je prišlo še do zadnje menjave v domači vrsti, v igro je prišel Rade Jovanović, iz igre pa odšel Eros Grezda. V 87. minuti pa še zadnja menjava pri gostih, iz igre je odšepal Solomon Enow, v igro pa prišel Uroš Celcer. Za zadnje dejanje na srečanju je poskrbel Timotej Petek, ki je padel v kazenskem prostoru, a je glavni sodnik, ki je bil zelo blizu dogajanju, brez oklevanja pokazal rumeni karton domačemu igralcu zaradi simuliranja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …