Skoraj teden dni po finalnem pokalnem obračunu med Olimpijo in Mariborom se prah po sporno dosojeni enajstmetrovki globoko v sodnikovem dodatku drugega podaljška še vedno ni polegel. Kljub uradnemu pojasnilu sodniške organizacije.


V Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije so med tednom pričakovano stopili v bran Bojanu Mertiku oziroma VAR sodnikoma Mateju Jugu in Davidu Šmajcu. Argumenti ZNSS-ja so sicer precej majavi. V t. i. izobraževalnem videu so omenjali “vedenjski vzorec” (!?) Guerrica ter kot potrditev kršenja pravil podali posnetke dveh primerov iz lige prvakov oziroma enega iz lige narodov. Iz samo njim znanega razloga sodniška organizacija iz sobotnega finala ni podala nobenega dokaza v obliki posnetka sporne akcije. Kljub temu, da bi naj nosilec televizijskih pravic po pogodbi sklenjeni z NZS moral za tekme najvišjega nivoja v Sloveniji uporabljati vsaj osem kamer. V poskusu opravičevanja odločitve prekmurskega sodnika oziroma njegovih VAR pomočnikov so pri sodniški organizaciji le zamrznili dve fotografiji iz začetka akcije, ob tem pri tisti za najstrožjo kazen celo ignorirali obojestransko oviranje, kar je pri slovenski nogometni javnosti povzročilo samo še večjo sumičavost. Zakaj ZNSS javno ne objavi posnetka domnevnega prekrška iz vseh zornih kotov, ko so ga imeli na voljo VAR sodniki, ter tudi pogovor med Mertikom in Jugom oziroma Šmajcem? Na podoben način, kot je to bilo storjeno ob prvem VAR posredovanju na slovenskih prvoligaških zelenicah:

Tudi Krznar svojega mnenja o trenutku, ki je odločil finale, ni spremenil: “Ostajam pri enakem mnenju, kot sem ga imel pet minut po končani tekmi. Takšnih dvobojev z vlečenjem je veliko in se dogajajo povsod, absolutno pri vsakem ali skoraj vsakem kotu. Kar smo nazorno videli tudi na tekmi lige prvakov Milan – Inter. Še vedno pa menim, da smo v finalu odigrali dobro. Ni šlo za poslastico za navijače, toda šahovska partija je bila zelo zanimiva. Tekma je bila enakovredna, z izvedbo sem zadovoljen, z razpletom ne. Imeli smo zaključno žogo v zadnji sekundi in tukaj je bila zapravljena naša velika priložnost.”

Hrvaški strateg je bržčas imel v mislih trenutek iz uvodnih minut obračuna na San Siru, ko so ob izvajanju kota v kazenskem prostoru Interja po mnenju domačih navijačev bili ovirani kar trije nogometaši Milana (klik za VIDEO, v kolikor ga spodaj ne prikaže). V istem polčasu je španski sodnik Jesus Gil Manzano zaradi oviranja napadalca Interja pokazal na belo točko na drugi strani igiršča, a si je nato po ogledu VAR posnetka premislil.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Analiza: ZNSS nehote pritrdila Skomini, da VAR v finalu ne bi smel posredovati!? (VIDEO)

Natanko teden dni po razburljivem obračunu Olimpije in Maribora v finalu pokalnega tekmova…